Cande Moreno aconsegueix el millor resultat de la història andorrana en el descens d’un Mundial

(AMB VÍDEO) L’esquiadora ha acabat en 22a posició en la darrera prova dels Campionats del Món d’esquí alpí de Corchevel-Méribel

Un salt de Cande Moreno durant la prova.
Un salt de Cande Moreno durant la prova. Alexis Boichard / Agence Zoom

Cande Moreno ha aconseguit el que fins ara és el millor resultat d’un esquiador andorrà, sigui noi o noia, en el descens d’un Mundial. Moreno ha estat 22a en la darrera prova dels Campionats del Món d’esquí alpí de Courchevel-Méribel. Són els primers Mundials de l’esquiadora, de 22 anys.

Moreno ha tancat la seva participació en la competició amb, s’ha dit, el 22è lloc, que és el millor resultat d’una esquiadora en uns Mundials en aquesta disciplina. Fins el moment, el millor resultat havia estat el 30è de Kevin Esteve als Campionats del Món d’Schladming (Àustria) al 2013.

Cande Moreno en plena baixada. | Christophe Pallot / Agence Zoom
Cande Moreno en plena baixada. | Christophe Pallot / Agence Zoom

L’andorrana ha plantejat un esquí seriós i ha posat el seu nivell sobre la pista de Méribel, escenari de les curses femenines. Moreno ha marcat un crono de 1.30.15, a 2.12 de la guanyadora avui, que ha estat la suïssa Jasmine Flury, que s’ha imposat amb 1.28.03.

L’andorrana marcava el 16è temps al primer intermedi, mentre que feia el 23è al segon i gairebé es mantenia al tercer i quart amb el 23è i 25è, però recuperava en el cinquè intermedi sent la 18ª. Moreno arribava a meta, finalment, amb la 22ª posició que, a més li atorgava la segona millor puntuació FIS de la temporada.

MILLORA DE PUNTS FIS

Moreno ha marcat avui 30.10 punts FIS, el que suposa la segona millor puntuació de la temporada. A Santa Caterina Valfurva, el passat desembre, al descens FIS en què va ser segona, en va marcar 27.51. Tot plegat farà que a la pròxima llista de la FIS millorarà els actuals 31.67.

Cande Moreno després de la cursa. |Giovanni Auletta / Agence Zoom
Cande Moreno després de la cursa. | Giovanni Auletta / Agence Zoom

En acabar la cursa, Cande Moreno ha afirmat estar força contenta. “Ha sigut una baixada prou neta. Sí que tinc un error que em fa perdre velocitat un altre cop, menys que ahir, però una mica, i és una pista que tots els petits detalls compten. Ha sigut una carrera bastant ajustada, i al final acabo 22ª, que per ser uns primers Mundials, la veritat és que estic bastant contenta, estic amb les millors del món, i només que pensi que encara ho puc fer millor, estic molt satisfeta a nivell general. Ha sigut una bona experiència i me’n vaig a casa satisfeta”.

De la seva banda, el director d’esquí alpí de la FAE, Roger Vidosa, s’ha mostrat satisfet pel resultat de la corredora andorrana: “Avui la Cande, respecte a l’últim entrenament d’ahir, ha pogut corregir aquests petits errors que tenia. A més a més, crec que ha fet una bona elecció a nivell de material. La veritat és que ha fet el seu esquí, ha esquiat al seu nivell. És cert que sempre tenim ganes de més, que en el primer entrenament va demostrar ser un pèl millor en alguna de les parts, i això potser avui hagués estat quedar un poquet millor avui, però de totes maneres la Cande està construint un projecte de futur i avui realment fa el seu esquí. Estem contents. Tres, quatre dècimes menys potser la situe tres quatre posicions abans, òbviament és molt millor, però avui en dia anar a buscar un top15 vist que estan totes en un segon, ara mateix no entra dins dels nostres objectius”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending