Cande Moreno comença el Mundial amb un 18è lloc

L'esquiadora andorrana s'ha estrenat a la combinada millorant la 19a posició de Mireia Gutiérrez l'any 2009 a Val d'Isère

Cande Moreno combinada Mundials
Cande Moreno combinada Mundials Alexis Boichard

L'esquiadora andorrana ha encetat la seva participació en els Campionats del Món de Courchebel-Méribel amb la combinada amb una divuitena posició, superant així el dinovè lloc de Mireia Gutiérrez assolit a Val d'Isère l'any 2009. Ha patit, sobretot en l'eslàlom i s'emporta una sensació agredolça.

Cande Moreno ha estat 25a en la primera mànega de supergegant amb +2.98 respecte a la més ràpida, que ha estat la italiana Federica Brignone amb 1.10.28.

A la segona mànega ha estat el torn de l'eslàlom i l'andorrana sortia al darrere i no ha fet una bona cursa i ha acabat en la darrera posició. A la general ha acabat divuitena. "És una sensació una mica agredolça, per una part estic contenta perquè he acabat la carrera i està bé acabar carreres. M'emporto el resultat del supergegant, que per molt que no sigui un gran resultat, sí que em calia aquesta temporada. El que tinc clar és que de cara a pròxims esdeveniments d'aquests tipus penso que la preparació ha de ser molt més gran si volem fer un bon resultat en una disciplina així".

Per la seva part, el director esportiu de l'equip d'alpí de la Federació Andorrana d'Esquí, Roger Vidosa, ha destacat que "l'objectiu era, per a la Cande, esquiar la pista de supergegant, amb un traçat similar amb què es trobarà el dia del supergegant. Ha tingut parts bones, sí que és veritat que ha fallat a un intermedi i no l'ha situat prou a prop per a anar a buscar una bona posició dins del top12, top15 que tenia als Jocs Olímpics".

Aquesta 18a posició és el millor resultat de la història de l'esquí andorrà en combinada i en categoria femenina en un campionat del Món. Fins al moment, aquest registre l'ostentava Mireia Gutiérrez, quan va ser 19a als Mundials de Val d'Isère.

De cara a demà l'esquiadora tindrà una primera sessió d'entrenament de descens, mentre que el dimecres serà dia de cursa amb el supergegant. Dijous i divendres seran les dues últimes jornades d'entrenament de descens, prova que viurà el seu dia de cursa el dissabte.

D'altra banda, Àxel Esteve ha acabat 17è al primer eslàlom FIS de Jaun (Suïssa), mentre Bartumeu Gabriel i Xavi Cornella han iniciat un bloc de gegant a Font Romeu amb un 10 i 16è lloc respectivament. Finalment, Jordina Caminal ha estat 78a a la Copa d'Europa de supergegant a Sarntal (Itàlia).

Comentaris (2)

Trending