El bon moment de l’esport andorrà en l’escena internacional porta un augment notable en els ajuts

Els Jocs dels Petits Estats o el fet de ser un any preolímpic eleven les subvencions públiques un 11,7%, fins a 4.128.118 euros, més d’una quarta part dels quals van a la FAE

Sílvia Riva i Nàdia Olm durant la compareixença.
Sílvia Riva i Nàdia Olm durant la compareixença. Toni Solanelles

La coincidència dels Jocs dels Petits Estats aquest 2023 amb el fet que sigui un any preolímpic i que hi hagi diferents esportistes del país -amb Joan Verdú com a màxim estendard per exemple- que tinguin un bon rendiment en l’escena internacional fa que les subvencions públiques per a enguany hagin sofert un notable increment respecte del passat exercici. El ministeri d’Esports repartirà enguany 4.128.118 euros entre federacions i alguns clubs, un increment al tomb de l’11,7% respecte del 2022.

La ministra d’Esports en funcions, Sílvia Riva, i la cap d’àrea d’Entitats Esportives i Alt Rendiment, Nàdia Olm, han presentat aquest matí les subvencions que el consell de ministres va aprovar aquest dimecres. Riva ha celebrat la bona salut de l’esport andorrà en l’esfera internacional i ha justificat l’increment per “l’aposta important” que s’ha anat fent durant tota la legislatura i els compromisos que s’han acomplert per part de les entitats federatives. La ministra també ha destacat que s’han anat assolint les fites i “s’ha evidenciat cada cop més una millora” en els entrenaments.

La ministra d’Esports, que ha deixat clar que “no es vol perjudicar una de les millors temporades d’esportistes en l’escena internacional” i que els darrers anys han aparegut algunes noves federacions, ha explicat que hi ha hagut un encariment dels costos de funcionament de les entitats esportives i, d’aquí també, es pot justificar l’increment dels ajuts. El rànquing l’encapçala novament la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), amb 1.150.000 euros.

Les federacions de muntanyisme, canoa-caiac i escacs són les que percentualment més han veuran créixer l’aportació del ministeri

En xifres percentuals, les federacions que han experimentat un increment major són la de muntanyisme, pel fet de disposar “d’un projecte realista” alhora que hi haurà més despesa en viatges atès que un dels esportistes fins ara de la base salta a les competicions sènior; la federació de canoa-caiac, atès les seves bones prestacions gràcies a la presència de la palista Mònica Dòria, que en un any preolímpic tindrà moltes estades de preparació, tal i com ha remarcat Nàdia Olm; i la federació d’escacs, que ha incrementat notablement la seva presència en competicions internacionals.

El fet que Roger Puig hagi deixat la Federació Andorrana d’Esports Adaptats per integrar-se a la FAE ha fet que la primera perdi una part important de la subvenció que va rebre el 2021 i l’FC Andorra, que ha vist reduït el nombre d’equips de la base, també té una rebaixa en la subvenció. El pàdel es queda sense subvenció perquè no va fer la sol·licitud quan tocava. Però es podrà acollir al programa d’ajudes puntuals, que té una dotació de 41.426 euros.

Riva, que ha destacat que enguany Andorra tindrà a Malta “una de les delegacions més nombroses dels darrers anys” amb 68 esportistes, també ha explicat al costa d’Olm una modificació reglamentària que farà que els clubs puguin cobrar en un sol cop tota la subvenció a banda de l’avançament que se’ls fa a principi d’any. Això sí, han de complir totes les obligacions que tenen imposades i haver lliurat la documentació que va associada a aquesta obligació.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending