L’Atlètic Escaldes s’assegura plaça europea en una jornada de gols a dojo

Els escaldencs guanyen la UE Santa Coloma i segueixen líders, mentre que la Penya Encarnada fa un pas de gegant per salvar-se i l’Engordany torna a la competició després de dues incompareixences i encaixa set gols

L'Atlètic Escaldes ha dominat l'UE Santa Coloma.
L'Atlètic Escaldes ha dominat l'UE Santa Coloma. XAVI MIRÓ / FAF

Frenètica i golejadora jornada a la primera divisió del futbol andorrà. Emoció i cops molt importants tant per dalt com per baix. Amb la seva victòria, l’Atlètic Escaldes s’ha assegurat acabar com a mínim tercer i, per tant, té garantit bitllet per a competició europea. No anirà a Europa però sí que ha fet un pas de gegant per salvar-se la Penya Encarnada en derrotar el cuer Sant Julià. Mentrestant, l’Engordany ha tornat a la ompetició després de dues incompareixences i ha encaixat set gols.

L’Atlètic Club Escaldes ha fet un pas de gegant en la lluita pel títol. Els de Fede Bessone han guanyat per 1-3 la UE Santa Coloma. Després d'una primera part sense gols, Guillaume al minut 47 i Sagüés, al 73, feien pujar el 0-2 que semblava que deixava el partit vist per sentència. Gabi retallava diferències en temps afegit que ressuscitava les esperances dels colomencs, però Bolívar acabava sentenciant per als escaldencs abans del xiulet final. Amb la victòria, l’Atlètic es garanteix participació europea i manté els 5 punts de diferència respecte el segon classificat. En canvi, la UE Santa Coloma es complica molt la vida per aconseguir classificar-se per Europa.

Qui també té ben encarada la competició europea, de moment com a tercer, és l’FC Santa Coloma, que aquest diumenge ha fet un set a la UE Engordany, fora de forma i de sí i evidenciant que el club està en hores molt baixes. Els de Dimitri Txerishev, es consoliden com a tercers classificats, amb les opcions intactes de continuar lluitant per Europa. Dels 7 gols dels colomencs, 4 van portar la signatura de Christian Novoa. També van marcar Kilian Grant, Carles Coto i Miguel López. A banda de Novoa, però, un altre nom propi al partit va ser el de Jordi Aláez. L’internacional va tornar a jugar després de molts mesos fora del terreny de joc per una greu lesió.

XMM0559
L'Engordany ha vist col·lar-se fins a set cops la pilota a la seva porteria.

Festival de gols també entre FC Ordino i Inter Club Escaldes. Fins a 8 se n’han vist: 3 per l’Ordino i 5 per l’Inter. Els d’Otger Canals es van avançar 0-2 al 20’ amb dianes de Caballé i Chete. Abans del descans, però, l’Ordino empatava el partit: marcaven Caballero i Izan Maldonado. Al segon temps, els escaldencs tornaven a marxar de dos gols, amb dianes de Sasha Andreu i Raul Feher. Joao Pedro tornava a retallar, però aquesta vegada, Gallego evitava un nou empat, deixant el 3-5 definitiu. L’Inte es manté segon, a 5 punts del líder i 3 per sobre la tercera plaça. L’Ordino es queda en zona vermella, a falta de 4 jornades.

Finalment, el duel directe entre dos conjunts que lluiten per no baixar, el Sant Julià, últim, i la Penya Encarnada, que amb el triomf per 1-2 encarrila la permanència sense poder llançar les campanes al vol. En una primera part sense gaires ocasions, el Penya ha posat una marxa més en els últims minuts i ha obtingut el premi abans del descans mitjançant el seu golejador, Rodrigo Piloto. Els lauredians han reaccionat a la segona part, i després de diversos intents Celyan ha encertat amb un xut de llarga distància al minut 72. La pilota ha tocat en un defensa i ha sorprès  Àlex Ruiz per fer pujar l'1-1. Cinc minuts després Ceylan ha comès una falta per la qual ha vist la segona targeta groga. Fabinho ha posat la pilota en joc i Pastor ha fet el que seria el definitiu 1-2.