Aracil posa l’ai al cor a Arcalís amb una dura caiguda que l’ha deixat fora del Freeride

(AMB VÍDEO) L’esquiador andorrà s’ha estampat contra una roca després d’un dels salts que feia en la prova mundial d’esquí a l’estació ordinenca

Atenent Joan Aracil damunt mateix de la neu, per immobilitzar-lo i poder-lo traslladar a l'hospital.
Atenent Joan Aracil damunt mateix de la neu, per immobilitzar-lo i poder-lo traslladar a l'hospital.

L’esquiador andorrà Joan Aracil, que havia rebut una invitació de l’organització per participar a la prova del circuit Freeride World Tour que s’ha celebrat aquest diumenge a Arcalís, ha protagonitzat l’ensurt de la jornada. De fet, arran de la caiguda que ha sofert, haurà de quedar ingressat a l’hospital. Pateix un traumatisme cranial amb una lleugera hemorràgia.

Aracil participava a la prova d’esquí fora pista de la competició esmentada, que ha estat dominada pel suís Maxime Chabloz. Poc després de la sortida, després dels primers revolts i un primer salt, l’esquiador andorrà ha arriscat aparentment massa amb un salt doble i s’ha acabat estampant contra una roca. L’ai al cor que hi ha hagut al recinte ha estat molt evident. S’han viscut moments de certa tensió.

Inicialment, Aracil ha perdut la consciència. Però al cap de pocs segons, una vegada els sanitaris i membres de l’equip encarregats de vetllar per la bona marxa de la cursa l’han atès, ha recuperat la consciència i aparentment estava en correctes condicions. El cop, però, ha estat molt dur. I s’han hagut de fer les maniobres necessàries per evacuar-lo. La prova ha estat prop d’una hora aturada.

Joan Aracil ha estat traslladat al centre hospitalari des d’on fonts mèdiques han explicat que després de les exploracions necessàries, i vist el traumatisme cranial sofert i la petita hemorràgia detectada, es prefereix mantenir-lo almenys la propera nit ingressat en observació. Això sí, està a planta ordinària. Aracil pretenia aprofitar la invitació com a esquiador local per mirar de fer-se un forat més fixe al Freeride World Tour. Potser les ganes de voler fer-ho bé l’han acabat traint.

En tot cas, evidentment, Aracil ha quedat fora de la competició. En esquí masculí ha guanyat, s’ha dit, Maxime Chabloz. En dones s’ha imposat l’australiana Jessica Hotter. Pel que fa al surf de neu hi ha hagut domini americà i francès. En homes ha guanyat Blake Moller i en dones Tiphanie Perrotin.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending