L’Andorra treu un punt de València després d’una segona part anodina davant el Llevant

Els d’Eder Sarabia han estat clarament dominadors, sobretot del primer temps, però han tornat a patir la poca efectivitat ofensiva i Ratti ha estat salvador (0-0)

Una vegada més, Nico Ratti ha estat providencial per aconseguir un punt.
Una vegada més, Nico Ratti ha estat providencial per aconseguir un punt. FC Andorra

Quan no és un all, és una ceba. L’Andorra ha sumat un punt del seu duel davant el Llevant (0-0) en un escenari d’entitat com és el Ciutat de València, però no el treu de cap dificultat en una jornada que obligava als de Sarabia a buscar la victòria per treure el cap de la zona de descens. Aquest cop els tricolors han estat els amos de la primera part, però un segon temps on gairebé no s’ha disparat a porteria han deixat les taules al marcador, també gràcies a les aturades de Ratti.

Tot i la baixa d’Alende per sanció i un ‘Petxa’ que no s’ha acabat de recuperar de les molèsties, Sarabia, avui sancionat per acumulació de grogues, ha tornat a apostar per la defensa de cinc al Ciutat de València. Adri Vilanova ha estat l’encarregat de suplir al gallec en l’eix defensiu, mentre que Molina, Lobete i Scheidler eren les novetats de l’atac que formaven l’onze inicial. A l’altra banda, un Llevant que només ha repetit quatre jugadors de la victòria contra l’Sporting.

L’Andorra ha mostrat una versió més atrevida des de l’inici. No s’havia arribat al minut 4 que els tricolors ja havien avisat a la porteria d’Andrés Fernández. Una bona combinació entre Pampín i Lobete pel costat esquerre ha permès al lateral gallec provar un xut ras que ha marxat desviat per molt poc. El Llevant s’hi ha volgut tornar i ha tingut una ocasió clara que Pastor ha solventat en una gran acció defensiva, però prèviament l’àrbitre havia assenyalat fora de joc.

Els dos equips han afluixat el ritme amb el pas dels minuts, però l’Andorra no tenia altra opció que ser protagonista. Com és habitual, els de Sarabia han plantat la línia defensiva gairebé al mig del camp i això els ha permès recuperar la possessió ràpidament, amb el risc de deixar molts metres al descobert. Ho han seguit provant els tricolors, sobretot en una gran transició que Bover no ha finalitzat entre els tres pals després d’una passada d’Iker Benito amb intervenció de Lobete, que ha enganyat al contrari deixant passar la pilota per sota les cames.

La velocitat d'Iker Benito és un dels punts forts de l'atac andorrà.

Sobre la mitja hora han arribat les més clares del Llevant. Primer Ratti ha aturat un tir de Cantero en posició antireglamentària, i després ha tornat a demostrar els seus reflexos erigint-se en salvador en una rematada de Dani Gómez. El Llevant ha aprofitat l’espantada per seguir intimidant a pilota parada, però els tricolors s’han tornat a sobreposar.

L’Andorra continuava provant de desequilibrar pels dos costats, amb Iker Benito aprofitant la seva velocitat en l’un contra un. En una d’aquestes accions, Jandro ha buscat el pal llarg sense massa sort en la rematada. Els de Sarabia no s’han conformat i podrien haver obert la llauna abans del descans, especialment quan Scheidler ha entregat la pilota de cara a Lobete i el davanter basc ha enganxat un xut que ha desviat el travesser després de tocar en un defensor.

Ratti a banda, Pastor ha estat l’altre responsable de què l’Andorra no hagi encaixat cap gol. El central ha tapat un tir de Cantero a l’inici de la segona part que s’encaminava a la porteria visitant. Després era el porter argentí qui s’ha tornat a lluir en una acció de Dani Gómez en la que es tornava a assenyalar fora de joc, una jugada que es repetia massa vegades.

Miñambres ha mogut la banqueta ben aviat, provant d’agitar les posicions ofensives d’un Llevant que només mostrava perill al contraatac. D’aquesta manera, l’Andorra s’adjudicava la possessió i podia protegir el punt des de la pilota. Sarabia ha aprofitat una aturada per donar entrada a Pablo Moreno i Migue Leal, que substituïen a Iker Benito i Lobete.

Pampín prova de buscar porteria davant la sòlida defensa dels granota.

El joc directe del conjunt granota ha obligat l’Andorra a vigilar a Fabricio en la punta d’atac. El brasiler ha estat un maldecap per Vilanova, fins i tot en una topada on tots dos podrien haver sortit malparats. Mentrestant, semblava que els tricolors tenien el partit on volien, però es trobava a faltar l’última rematada.

En una acció avantatjosa per l’Andorra, Scheidler s’ha lesionat. Ha estat Karrikaburu qui l’ha substituït, amb Iván Gil que també donava descans a Jandro. La segona part ha estat orfe d’ocasions clares, però Miguel podria haver trencat la dinàmica després d’un xut sec que ha aturat Andrés.

La recta final augurava un seguit de contracops entre dos equips que buscaven la victòria. Però davant la igualtat mostrada sobre la gespa, han optat per fer bo l'empat i respectar el marcador. Samper ha entrat a l’últim minut reglamentari i, excepte en una aturada de Ratti sobre Bouldini, el partit no ha tingut més història. Tot i afrontar un gran repte al Ciutat de València, l’Andorra torna a acumular un altre partit sense vèncer a domicili.

Llevant: Andrés F.; Capa (Álex Muñoz, 46’), Dela, Maras, Valle; Andrés G., Lozano (Pablo M., 58’), Rey, Clemente (Carlos Álvarez, 67’); Dani Gómez (Fabricio, 67’) i Cantero (Bouldini, 79’).

FC Andorra: Ratti; Pastor, Vilanova, Marsà; Iker Benito (Miguel, 67’), Bover (Samper, 90’), Jandro (Gil, 79’), Molina, Pampín; Lobete (Pablo Moreno, 67’) i Scheidler (Karrikaburu, 79’).

Gols: No n’hi ha.

Targetes: L’àrbitre Sesma Espinosa (Comité de La Rioja) ha mostrat targeta groga a Capa (13’) i Cantero (55’) per part del Llevant i a Jandro (60’) per part de l’Andorra.

Incidències: Partit disputat davant 12.015 espectadors a l’estadi Ciutat de València.