L’Andorra Functional Fitness prepara el primer Campionat Nacional

Es dividirà en dues jornades, el 16 i el 23 d’octubre, i els guanyadors tindran la possibilitat de competir a nivell mundial

Una dona practicant Functional Fitness a una competició
Una dona practicant Functional Fitness a una competició

L’Andorra Functional Fitness (AFF) ja ha posat la màquina en marxa, i ha organitzat el primer Campionat Nacional d’aquesta modalitat que se celebra al Principat. L’esdeveniment tindrà lloc els dies 16 i 23 d’octubre, i els guanyadors tindran la possibilitat de competir, posteriorment, a nivell mundial representant el país.

Com que l’AFF no compta amb locals propis, de moment, el campionat s’emplaçarà al ‘box’ del CrossFit Les Valls, que ha cedit l’espai per poder acollir als participants. Les inscripcions per poder competir s’han tancat avui i, segons indica el president de l’associació, Manel Arroyo, hi ha 12 persones que acudiran a la cita. Tot i que el nombre no sembla força elevat, s’ha de tenir en compte que un requisit indispensable és tenir la nacionalitat andorrana, ja que el guanyador serà el representant del país. “Sabem que hi ha residents que practiquen l’esport, i per a ells prepararem ‘opens’ l’any que ve, on podrà participar tothom”, assegura Arroyo.

El campionat estarà dividit en diverses categories, més enllà de la masculina i la femenina. Per edats, es farà un primer grup que són aquells de 18 a 29 anys, i el guanyador dels quals acudirà al mundial de Suècia el 26 de novembre. D’altra banda, a partir dels 30 anys, són aquells que s’anomenen ‘Màsters’, i podran competir a Egipte. Arroyo explica que, a causa del poc recorregut de l’AFF, en aquesta ocasió el desplaçament anirà a càrrec dels participants, “esperem més endavant poder finançar-ho nosaltres”.

Cadascuna de les jornades estarà dividida en tres blocs diferents, dos al matí i un a la tarda, que posarà a prova diverses qualitats dels participants. El primer test que hauran de superar serà el d’’Endurance’, on s’avalua la resistència. També hauran de fer el bloc d’’Strength’, que es tracta de moure una càrrega màxima, amb l’ajuda d’una barra d’halterofília; el ‘Bodyweight’, que testa la capacitat per fer i mantenir moltes repeticions amb el mateix cos; el ‘Power’, que és una de les proves més explosives i que té una alta demanda física; el ‘Mixed’, on l’atleta ha de fer un gran nombre d’exercicis combinats successivament entre ells i, per últim, l’’Skill’, on es fan moviments que requereixen un gran nivell tècnic.

Etiquetes

Comentaris

Trending