L’Andorra Esports Clúster organitza la primera trobada de federacions i gimnasos

Amb el suport d’Andorra Recerca + Innovació i Andorra Business s’ha celebrat la reunió, on s’han definit els reptes conjunts i els eixos de treball per les properes setmanes i mesos

Comentaris

Trobada de l'Andorra Esports Clúster
Trobada de l'Andorra Esports Clúster

Aquest divendres ha tingut lloc la primera trobada de federacions esportives i gimnasos del país. S’ha celebrat amb l’objectiu de definir, treballar i calendaritzar els reptes conjunts que es tenen a tots els establiments del sector. L’ha organitzat l’Andorra Esport Clúster, amb la col·laboració d’Andorra Recerca + Innovació i Andorra Business.

L’esdeveniment ha comptat amb la presència de més de 35 representants de federacions, centres comunals i gimnasos de totes les parròquies. A més, han acudit consellers d’Esports i una representant de la Secretaria d’Estat. Tots ells han participat en els punts d’aquesta primera reunió d’aquestes característiques que se celebra al país.

La sessió s’ha iniciat amb la conferència “Historia de un compromiso” relatada per dues de les components de la selecció femenina d’hockey herba que va aconseguir l’or olímpic a Barcelona 92. Maribel Martinez de Murguía, integrant d’aquell equip, ha explicat com una federació amb només 500 llicències va assolir aquell èxit fruit del compromís i el treball en equip, i com l’atomització del mateix les va dur al fracàs d’Atlanta’96. Per la seva banda, Sònia de Ignacio-Simó, capitana a Sidney 2000, ens ha explicat com es tornà a unir l’equip per aconseguir diploma olímpic quatre anys després del fracàs d’Atlanta 96.

Maribel i Sonia, coaches professionals amb més de 20 anys d’experiència, han conduit la segona part de la jornada creant dos grups de treball. Per una banda, les federacions s’han marcat els reptes de la creació d’una comissió de federacions esportives i un pla d’infraestructures com a punts més importants; i  per altra banda,  els gimnasos i centres comunals, s’han centrat amb la millora de comunicació i treball en equip entre ells, establint una jornada de visita a tots els centres esportius del país.

Finalment, Gemma Riu, del clúster d’esports, ha destacat que la sessió ha convidat a reflexionar amb un símil del què el sector del fitness va aconseguir treballant unit durant la pandèmia, esdevenint l’únic país d’Europa en no tancar els gimnasos després del primer confinament, i els efectes negatius que s’han ocasionat per l’atomització posterior del sector. També s’ha volgut mostrar com, fins i tot federacions molt petites,  poden aconseguir coses extraordinàries, tal i com van fer las “chicas de oro”, la primera medalla d’or olímpica per equips espanyola, i al única d’un equip femení  en la història de l’esport del país. El dijous vinent es produirà una nova trobada, coordinada pel clúster, en la que es marcarà l’agenda de treball dels properes mesos per donar resposta als reptes que han sorgit.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending