L’Andorra envia molt bones senyals en 45 minuts brillants contra el Girona

El conjunt d’Eder Sarabia signa un empat a dos gols -doblet de Manu Nieto i gran actuació de Jandro- en el segon partit de pretemporada

Celebració d'un dels gols de l'Andorra.
Celebració d'un dels gols de l'Andorra. FC ANDORRA

Segon partit, segon empat. I a dos gols en aquesta ocasió. I després de 45 minuts que es poden qualificar de brillants o, com a mínim, de molt mèrit. La bona creació de Jandro al mig del camp, que pretén reivindicar-se com el nou Marc Aguado, com de fet ja va fer en alguns enfrontaments el curs passat, i el doblet de Manu Nieto han estat cabdals en una molt bona primera part aquest matí a les Preses, en el segon partit de pretemporada i davant d’un primera espanyola com el Girona.

Òbviament, i després d’un 0-2 favorable, després dels canvis, molts, moltíssims, i de l’esforç fet, el Girona ha apujat les línies i ha aconseguit equilibrar el partit. I a darrera hora hauria pogut passar de tot. Que l’Andorra s’hagués endut el gat a l’aigua o que el Girona en la darrera jugada hagués aconseguit la victòria. Per cert, molt bon debut de Dani Martín i Anderson Arroyo i lamentar pel cantó tricolor la lesió d’Almpanis, que l’ha obligat a deixar el camp quan encara faltaven més de deu minuts per al final.

Malgrat que d’entrada semblava que el Girona havia sortit millor, des del moment que Jandro ha començat a agafar el comandament del joc tot ha canviat. Amb el mig constructor manant al centre del camp, l’Andorra ha imposat el seu joc. L’altre protagonista, és clar, ha estat el davanter Manu Nieto. L’home reincorporat al conjunt tricolor aquesta pretemporada després d’una cessió ha marcat el primer gol als set minuts després d’una jugada molt ben trenada pels d’Eder Sarabia.

Iván Gil lamenta una ocasió perduda.

La pilota ha acabat arribant a peus de Nieto que amb un fort xut ha enviat la bimba a un dels escaires de la porteria defensada per Gazzaniga, que res no ha pogut fer per evitar el primer gol. Els andorrans han continuat manant damunt la gespa i producte d’aquesta superioritat, tot i alguna tímida incursió dels gironins, ha arribat el segon gol, també obra de Nieto. Un error defensiu dels de Michel en la sortida de la pilota, i després que Lobete ja hagués avisat prèviament, ha fet que el davant de l’Andorra pogués marcar a plaer.

A partir d’aquest moment, el Girona s’ha tret una mica la son de les orelles i ha mirat de buscar més espais tot i que l’Andorra continuava jugant amb certa comoditat. Primer Yangel Herrera i després el blaugrana cedit als gironins Pablo Torre han advertit del que vindria just en la darrera jugada del primer temps. Herrera ha acabat sent l’autor del primer gol blanc-i-vermell. Amb el descans ha arribat el primer ball important de canvis -ja n’hi havia hagut algun, com l’entrada de Ratti, durant la primera part- i encara no havien passat deu minuts del segon temps que Stuani ha situat l’empat en el marcador després de transformar un penal.

Els gols, l’empat, l’esforç fet i els canvis realitzats han fet que el partit s’obrís més. I que ara els uns, ara els altres tinguessin algunes ocasions. Almpanis i Sergio Molina, per exemple, ho han provat. També el Girona ha tingut les seves opcions abans que debutessin amb la samarreta andorrana -a les Preses aquest dissabte de groc- Anderson Arroyo i Dani Martín. El colombià ha fet algunes intervencions de mèrit. També el porter procedent del Betis que just als darrers instants ha salvat l’Andorra de la derrota.

Rubén Bover controla la pilota al centre del camp.

Derrota (si hagués estat el cas) que hauria pogut ser victòria si ja també al tram final i després que hagués d’abandonar el terreny de joc Almpanis, lesionat, Iker Benito, l’extrem punxegut cedit per l’Osasuna, hagués encertat a enviar la bimba al fons de la porteria. Justet ha anat. Com just al final ha estat l’empat. El segon dels tricolors en aquest inici de pretemporada.

GIRONA (2): Gazzaniga, Miguel, David López, Valery, Aleix Garcia, Savio, Daley Blind, Pablo Torre, Yangel Herrera, Pau Víctor i Selvi. També han jugat Yan Couto, Stuani, Manu Vallejo, Juanpe, Bernardo, Miguel Almena, Jastin

FC ANDORRA (2): Lizoain, Migue Leal, Vilanova, Diego González, Pampín, Rubén Bover, Jandro, Bombardó, Julen Lobete, Iván Gil i Manu Nieto. També han jugat Ratti, Mika Mármol, Álex Pastor, Samper, Molina, Almpanis, Iker Benito, Arroyo, Dani Martín, David Moreno, Sami, Arroyo i Patrick

Àrbitre: Brull. Assistit per Bondia i Lucas

Estadi: Royal Verd Training Center (les Preses)

Gols: 0-1 min 7 Manu Nieto. 0-2 min 21 Manu Nieto. 1-2 min 44 Yangel Herrera. 2-2 min 54 Stuani