Andorra cau estrepitosament contra Romania

La tricolor ha encaixat una dura derrota (4-0) en un partit en què s’ha vist superada clarament pels locals que han dominat des de l’inici fins al xiulet final

La celebració d'un dels gols de Romania.
La celebració d'un dels gols de Romania. FAF/Xavi Miró

Derrota clara i contundent de la selecció absoluta contra Romania (4-0) en un partit corresponent a la vuitena jornada del Preeuropeu en què els locals han dominat de principi a fi i han estat molt superiors al combinat de Koldo Álvarez de Eulate. Els romanesos no han donat cap opció a la tricolor, que al descans perdia 3-0 davant, suma la sisena derrota i continua en la darrera posició.

El conjunt romanès ha dominat des del xiulet inicial i, tal com era d’esperar, els homes de Koldo Álvarez de Eulate esperaven al darrere intentant aturar les internades locals. Una primera part travada amb fins a cinc targetes grogues pels andorrans. El primer gol arribava al minut 23. Una falta lateral executada magistralment des de l’esquerra per Stanciu ha anat a parar a l’escaire de la porteria d’Iker, sense que el porter del Vila-real B pogués fer-hi res. Sense massa temps per reaccionar, cinc minuts després, Hagi controlava amb el pit la pilota a la frontal de l’àrea i feia el 2-0.

Marin en un enfrontam,ent amb Marcio Vieira

La tricolor mirava d’acostar-se a l’àrea de Moldovan amb alguna passada llarga, sense sort. Romania era molt superior i continuava creant perill. El 3-0 arribava des del punt de penal. Una falta dins l’àrea comesa per Marc Garcia, l’ha transformat Marin des dels onze metres. Una jugada bastant polèmica perquè el col·legiat ha trigat un minut a xiular des que s’havia produït l’empenta sobre Hagi i no ha anat a consultar el VAR.

La segona meitat ha seguit la mateixa tònica amb domini abismal dels romanesos i al minut 49 feien el 4-0- Hagi assistia a Coman que no perdonava davant d’Iker. El públic es divertia fent l’onada i encenent les llanternes dels seus telèfons mòbils.

Marcio Vieira en una jugada contra Romania

Amb el partit ja resolt, Romania ha baixat una mica d’intensitat, tot i que ha continuat tenint la pilota, mentre que Andorra continuava sense accedir a camp contrari. Els locals han tingut l’oportunitat de fer el cinquè, però no ha pujat al marcador per una falta sobre Iker Álvarez. Just quan es complia el minut 90, Mihaila hauria pogut fer la maneta, amb un toc d’esperor, però la jugada ha estat invalidada per fora de joc. En temps afegit, Moi San Nicolás ha vist la segona targeta groga i ha deixat Andorra amb deu jugadors. Derrota clara per la selecció absoluta, que continuarà al fanalet vermell de la classificació del grup 1 amb només dos punts. El pròxim partit serà contra Bielorússia el 18 de novembre (18 hores).

Camp
: National Arena Bucharest. 21.723 espectadors.
ROMANIA (4): Moldovan, Sorescu, Dragusin (Rus, 46’), Burca, Bancu, Marin (Cicaldau, 59’), Stanciu (Marius Marin, 66’), Mortuan, Hagi (Alibec, 65’), Coman i Birligea (Mihaila, 59’).
ANDORRA (0): Iker, Chus Rubio (Éric de Pablos, 65’), Max Llovera, Marc Vales, Moi San Nicolás, Marc Garcia (Pomares, 86’), Éric Vales (Jordi Rubio, 76’), Marc Rebés (Marc Pujol, 86’), Joan Cervós, Marcio Vieira i Aarón Sánchez (Víctor Bernat, 65’).
Arbitre: Kristo Tohever (Estònia). T.G.: Marin / Marcio Vieira, Aarón Sánchez, Moi San Nicolás (2, 90’), Chus Rubio, Marc Garcia, Víctor Bernat.
Gols: 1-0, Stanciu (23’). 2-0, Hagi (28’). 3-0, Marin (p) (43’). 4-0, Coman (49’).