Andorra cau en el grup d'Anglaterra a la fase de classificació del Mundial 2022

Polònia, Hongria, Albània i San Marino són els altres rivals de la selecció en les eliminatòries de Catar en un sorteig benèvol

Un moment del sorteig.
Un moment del sorteig. UEFA TV

Andorra s'enfrontarà a Anglaterra, Polònia, Hongria, Albània i San Marino en el grup I de la fase de classificació pel al Mundial 2022 de Catar. Ha estat un sorteig benèvol ja que tret de les dues primeres seleccions, la resta semblen l'abast d'Andorra que ja ha derrotat Hongria i ha aconseguit bons resultats amb Albània i San Marino. 

Andorra també sap el que es guanyar a San Marino i l'any passat es va emportar un empat a 2 d'Albània. Marc Rebés s'ha mostrat satisfet amb el sorteig tot i destacar el potencial d'Anglaterra i Polònia. "Hongria ens porta bons records i a Albània ja la coneixem de la fase de classificació per l'Eurocopa. Amb San Marino hem d'intentar treure els sis punts. El nostre objectiu és fer una bona fase de classificació". El seleccionador, Koldo Álvarez de Eulate, ha coincidit amb Rebés i ha assenyalat Anglaterra i Polònia com dues seleccions molt fortes. "Amb Albània i Hongria no podem viure de records. És un grup que ens agrada". El repte de la selecció és superar els cinc punts que és la màxima puntuació que s'ha aconseguit en una fase de classificació.

El director tècnic de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), Eloy Casals també ha expressat la seva satisfacció "perquè ens ha tocat un grup de sis equipsi això ens permetrà agafar més experiència pel fet de poder disputar més partits oficials". Ha recordat que "Anglaterra es una potència mundial" així com "la victòria contra Hongria amb aquell gol de Marc Bernaus". 

Portugal, per la seva part, forma part del grup A amb Sèrbia i Irlanda com a rivals més destacats i Espanya del B amb Suècia i Grècia com a principals adversaris. França tindrà en el mateix grup a Ucraïna. Els deu primers classificats van directe al Mundial i els deu segons jugaran una repesca. El sorteig ha agrupat 56 seleccions en grups,  quatre d'ells amb cinc equips i sis amb sis. Aquests quatre grups de cinc estan encapçalats per caps de sèrie que són els semifinalistes de la UEFA Nations League (França, Espanya, Itàlia i Bèlgica). El sorteig ha tingut altres condicionants, ja que algunes seleccions no han pogut coincidir en el mateix grup per decisió del Comitè Executiu de la UEA. Espanya, per exemple, no podia anar al mateix grup que Gibraltar, igual que Rússia amb Ucraïna.

Comentaris

Trending