Acomiadat un mecànic d’Avintia per falsificar una prova PCR

L’equip andorrà de MotoGP fa fora el seu treballador després que la IRTA suspengués el treballador fins al final de temporada per aquest mateix motiu

Un dels pilots de l'equip andorrà de MotoGP, Avintia.
Un dels pilots de l'equip andorrà de MotoGP, Avintia. Avintia Esponsorama Racing

L’equip andorrà de MotoGP, Avintia, ha tramès un comunicat en el qual explica l’acomiadament d’un dels seus mecànics, que va falsificar una prova PCR per tal d’accedir al paddock del circuit italià de Misano. A principis de setmana, l’associació d’equips, la IRTA, va suspendre el treballador fins a final de temporada per aquest motiu, però el grup ha volgut “cessar tota relació amb el nostre membre”.

Ahir, dimarts, un dels mecànics d’Avintia tractava de falsificar la prova PCR que és obligatòria per a accedir al circuit del pròxim Gran Premi, a Misano, per a tots els equips. Tal com s’indica al comunicat “ho va fer sense èxit”, ja que el van enxampar i va resultar automàticament suspès fins a final de temporada a mans de la IRTA. Avui, Avintia ha anat més lluny i ha anunciat que cessa completament el contracte del treballador, “ens veiem en l’obligació de prendre les mesures disciplinàries concretes”.

L’equip explica la seva decisió apuntant que són conscients que “s’ha volgut obtenir un benefici propi posant en risc a la resta del conjunt de persones i al campionat”. Amb aquesta acció, volen que sigui de precedent en possibles futurs casos, mostrant-se intransigents amb actituds que “no únicament perjudiquen la mala imatge de l’equip, sinó la resta del ‘paddock’ i del conjunt del campionat”.

Al mateix comunicat, Avintia apunta que “és responsabilitat de cada membre de l’equip introduir les seves dades d’accés i prova PCR per a l’organització”. D’aquesta manera, responsabilitzen directament al mecànic de les seves accions, donant una mena d’explicació de per què no es va detectar aquest “frau” des del grup directament. Tot i això, finalitzen puntualitzant que “volem disculpar-nos”, així com “mostrar el nostre agraïment” a la IRTA per “mantenir a tots els integrants del ‘paddock’ de MotoGP segurs”.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending