L’ACB clama per poder tenir públic als pavellons i allarga la lliga fins al 23 de maig

El president del MoraBanc assegura que és “incomprensible” que encara s’hagin de jugar els partits a porta tancada i afirma que si “hi ha la mínima possibilitat” Andorra tornarà a tenir aficionats a la grada

Una cistella en un pavelló ACB.
Una cistella en un pavelló ACB. ACB PHOTO / CASAS

L’ACB clama perquè hi pugui tornar a haver públic als pavellons per seguir els partits de la competició, que en la seva fase regular s’allarga fins al 23 de maig per tal de donar cabuda als múltiples partits que s’han de recuperar arran dels contagis de Covid que afecten molts equips i, especialment, el MoraBanc. El president del club, Gorka Aixàs, considera “incomprensible” que encara s’hagin de jugar partits a porta tancada alhora que valora com una “bona notícia” que s’hagi dilatat una mica la fase regular per poder encabir els partits endarrerits.

Els partits i hores concretes de les darreres jornades s’han de concretar encara. El que està clar és que la jornada 36 de Lliga Endesa es disputarà el dissabte 8 i el diumenge 9 de maig. Del 10 al 18 de maig es recuperaran els partits pendents excepte, justament, el del MoraBanc contra el Fuenlabrada, que s’haurà disputat el 6 de maig, el mateix dia que també es jugarà el Barça-Obradoiro. La jornada 37 es disputarà entre el 19 i el 21 de maig i la darrera jornada de la fase regular, la 38, serà el 23 de maig.

Aixàs ha considerat que la “magnitud” de la situació epidemiològica feia “irreversible” haver de “descomprimir amb noves dates” el tram final de la lliga. Cert, ha recordat el president del MoraBanc, que el club andorrà va ser el primer de demanar que s’allargués la competició però després s’hi van afegir altres equips. Finalment es podrà jugar “d’una manera més raonable”. Per tant, “una bona notícia no només per a nosaltres sinó també per la competició en general”.

En canvi, l’absència de públic quan altres activitats similars, fins i tot esportives, ja han pogut recuperar els aficionats a les grades encara que sigui de manera limitada fa estar contrariats i molestos els socis de l’ACB. “És absolutament incomprensible”, ha manifestat el president del MoraBanc, que ha recordat que sense ser el cas del club andorrà, sí que l’absència de públic està deixant “tocadíssims” molts dels altres participants a la lliga. Per tant, “si hi ha una mínima possibilitat” de tornar a obrir els partits, “esperem que es pugui donar”.

Comentaris

Trending