Esperpent comunal amb trencament de la majoria de la capital per acabar l'any

Comentaris

Esperpent comunal amb trencament de la majoria de la capital per acabar l\'any
Esperpent comunal amb trencament de la majoria de la capital per acabar l\'any

La política parroquial, a Andorra la Vella especialment, i també a Sant Julià, acaba l’any de manera esperpèntica. A les dues parròquies aquest dijous s’hi han celebrat sessions de comú. I no pas per aprovar qüestions menors. Els retrets i les crítiques en un comú i l’altre han estat a l’ordre del dia. Especialment surrealista ha estat la situació a la capital, on diverses propostes de la majoria han estat criticades per membres de la suposada mateixa majoria. Fins al punt que un dels punts més controvertits de la jornada, una transferència de crèdit per poder sufragar el sobrecost de les obres de construcció de l’Oficina de Turisme ubicada a la plaça de la Rotonda ha estat tombada.

Fins a cinc dels components de l’actual equip de govern del comú d’Andorra la Vella han votat en contra de la proposta de transferir 81.000 euros més del previst per poder fer front a les despeses suplementàries que ha generat l’oficina turística. El sobrecost, segons que s’ha explicat, ha estat degut al fet de voler accelerar els treballs sí o sí per tal de poder inaugurar les instal·lacions abans de la celebració de les eleccions. De retrets se n’han sentit de molts colors. La mala planificació al·ludida per la representant del PS, Dolors Carmona, ha estat de les més suaus. La proposta ha decaigut en rebre només a favor cinc dels dotze vots possibles. Sis consellers (Marc Pons, Maica Nin, Meritxell Rabadà, Carles Torralba, Neus Farré i Dolors Carmona) hi han votat en contra i un més, finalment, s’ha abstingut.

A Sant Julià, el punt principal de confrontació era el crèdit extraordinari de 490.000 euros que s’ha aprovat amb el suport de la majoria d’UL per tal que Naturlandia pugui fer front als seus compromisos immediats irrenunciables. Camprabassa, la societat que gestiona i explota el camp de neu, no té liquiditat per afrontar, per exemple, les nòmines o altres pagaments ineludibles.

Comentaris

Trending