Espanya tanca les fronteres terrestres per frenar el coronavirus

La mesura no afectarà el transport de mercaderies

-
-

El govern espanyol ha anunciat aquest dilluns que es restabliran a partir d'aquesta mitjanit els controls fronterers terrestres per frenar el coronavirus. "És una iniciativa necessària, raonable i proporcional" per a protegir la salut dels ciutadans i contenir l'expansió del coronavirus, ha assegurat el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska. Es mantenen obertes les fronteres aèries i marítimes, tot i que Grande-Marlaska no descarta fer-ho en un futur. "Es poden considerar totes les mesures", ha assegurat.

 

La mesura no afectarà els treballadors transfronterers, el personal diplomàtic ni al transport de mercaderies. El tancament de les fronteres tampoc afectarà als ciutadans espanyols ni als estrangers residents a Espanya. També es farà una excepció amb les persones que hagin d'entrar per una causa de força major. La mesura estarà en vigor mentre duri l'estat d'alarma. Pel que fa a les fronteres aèries i marítimes, el ministre espanyol d'Interior ha assegurat que es mantenen obertes tot i que la situació pot canviar a les pròximes hores.

La decisió del govern espanyol s’ha pres en un consell de ministres per videoconferència que ha tingut lloc aquest dilluns i s’empara en l’article 28 del codi de fronteres Schengen que permet “restablir temporalment” els controls de fronteres i imposar “serioses restriccions” tant per d’entrada com de sortida d’un país. El ministre de l’Interior, ha qualificat la mesura de “raonable i proporcional”, d’acord amb l’objectiu d’aconseguir “doblegar la curva” de contagis del coronavirus a l’estat.

D'altra banda, el president de França, Emmanuel Macron pot anunciar la mateixa mesura en una compareixença anunciada a les vuit del vespre d'aquest dilluns. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha proposat , per la seva part una restricció de l'accés als països de la Unió Europea des de l'exterior durant 30 dies per aturar l'expansió del coronavirus. La mesura es debatrà a la cimera per videoconferència que faran els líders de la UE aquest dimarts.

 

Comentaris (4)

Trending