Es tanca la campanya de controls d'alcoholèmia i drogues amb 94 positius

La policia deté 60 dels 1.336 conductors que han fet les proves

-
-
El Cos de Policia ha tancat la campanya de controls preventius d'alcoholèmia/droga, realitzada entre els dies 2 i 29 de desembre. En un comunicat detallen que s’han efectuat 1.336 controls dels quals 1.242 han donat un resultat negatiu i 94 un resultat positiu. D'aquests, 34 van comportar sancions administratives i 60 van ser detinguts per superar els 0,80 grams d'alcohol per litre de sang o donar positiu en la prova de tòxics.
 

La majoria de les 60 detencions es van portra a terme en la franja horària compresa entre les 22h i les 6 del matí i només 3 eren dones. L'índex d'infractors  es concentra en les franges de 26 a 40 anys i de més 40, mentre que en la franja dels més joves, d'entre 18 i 25 anys, només hi va haver 11 detencions. Entre els detinguts, n'hi ha 6 que van estar implicats en accidents de circulació de danys materials, 2 d'ells amb ferits.

El percentatge de positius que és del 7% ha augmentat respecte a la darrera campanya que es va fer a la primavera de l'any passat i que va ser del 5%. La policia lamenta aquest augment i recorda que l’objectiu d’aquesta campanya ha estat encaminada a la disminució de la sinistralitat a les carreteres, i amb la finalitat última de l’assoliment de l’objectiu marcat de la disminució dels accidents.

Al mateix temps, recorda que yot i haver publicitat activament la campanya, es constata que el nombre de controls positius realitzats en la franja horària de 22 hores a 06 hores, ha estat del 16,88 %.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending