Es posa en marxa una plataforma web per poder fer el seguiment dels malalts

Diversos tècnics i biòlegs treballen per desenvolupar una eina que faciliti disposar de dades sobre els anticossos i la immunització de la població

-
-
El ministeri de Salut activarà aquesta tarda, a través del web coronavirus.govern.ad, una plataforma que permetrà recollir dades sobre aquelles persones que tinguin algun símptoma que pugui ser compatible amb el coronavirus. A part de permetre recollir dades epidemiològiques per mirar d’anar analitzant l’evolució de la malaltia, també facilita consells als possibles infectats o, fins i tot, en el cas que es detectin situacions greus des de la pròpia plataforma es podran activar equips d’emergència.

Aquesta plataforma, que està connectada a professionals que permanentment donen resposta als neguits ciutadans, estarà activa de manera ininterrompuda i es veurà completada en un parell de dies per una aplicació (APP) que serà consultable a través del telèfon mòbil. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, s’ha mostrat molt satisfet pel treball que s’ha fet en pocs dies per poder disposar d’una plataforma adaptada a la realitat del país malgrat que hi havia altres exemples que han servit de base.

Martínez Benazet també ha explicat que hi ha altres tècnics multisectorials, biòlegs, que de forma individual però sota la coordinació d’ACTUA estan treballant des de fa dos o tres dies amb el desenvolupament d’una eina que faciliti disposar dades sobre els anticossos desenvolupats per aquelles persones afectades o el grau d’immunització de la població. El bioinformàtic David Vilanova, per exemple, ha proposat escannejar tota la població.

El ministre de Salut també ha explicat que aquest dijous va arribar al Principat una partida notable d’hidroxicloroquina que, ara per ara, permet garantir que tots els malalts

El titular de Salut ha admès que la proposta de Vilanova està sobre la taula, però que potser només caldria recórrer a una mostra de la població i no pas a tota. En qualsevol cas, ha explicat Martínez Benazet, les dades que s’obtinguin amb aquestes eines han de ser cabdals a l’hora de decidir començar a aixecar les mesures de confinament. Les dades haurien de permetre dir quanta i quina part de la població està pendent de passar la malaltia i hauria de facilitar poder decidir quin sector social i empresarial es permet obrir o no.

El ministre de Salut també ha explicat que aquest dijous va arribar al Principat una partida notable d’hidroxicloroquina que, ara per ara, permet garantir que tots els malalts podran rebre el tractament preventiu, que també inclou l’azitromicina. S’espera que a poc a poc arribin més dosis del primer dels dos fàrmacs esmentats -el segon és d’abastiment força generalitzat- i es puguin també medicar els contactes dels infectats. En qualsevol cas, Martínez Benazet s’ha mostrat “relaxat” respecte al fet que vagin arribant medicaments atès l’acord amb què s’ha arribat amb l’agència espanyola dels medicaments. 

Comentaris

Trending