Es podrà sortir un dia sí i un no, i córrer al matí i al vespre

Els dies parells sortiran les persones d'edificis amb números parells i els dies senars, el que visquin en els números senars

-
-
El ministre de Salut, Joan Martínez ha avançat que actualment s'està acabant de definir el protocol d'excepcions al confinament, que ha d'organitzar la sortida al carrer. S'establiran unes franges horàries per minimitzar la interacció entre persones, protegint especialment els ciutadans més vulnerables. Es podrà sortir un dia sí i un dia no. Les persones grans de 12h a 14h i podran fer servir el mobiliari urbà. De 6 a 9h i de 19 a 22 h es podrà sortir a córrer o caminar de forma ràpida però no anar en bicicleta ni practicar esports de risc.

La resta d'hores del dia es distribuiran entre l'altra part de la població.  Els dies parells sortiran les persones d'edificis amb números parells i els dies senars, el que visquin en els números senars. En el cas dels xalets o cases sense número es farà segons el nom de la casa i dividint l'alfabet per la meitat. De l'A a l'M com si fossin parells, i de l'N a la Z com si fossin senars. No es podrà anar a més de dos quilòmetres del domicili i la sortida estarà limitada a una hora. Els comuns regularan els aspectes de neteja del material urbà i disposaran d'uns circuits per evitar els contactes amb les persones i que puguin passejar amb més seguretat.

"El procediment requerirà la coresponsabilitat de tothom per no col·lapsar el sistema sanitari” ha dit Martínez Benazet i recorda que "aquesta fase de sortida temporal és una excepció al confinament perquè seguim confinats. Hem de seguir amb la mateixa lluita perquè qualsevol error o acció irresponsable pot produir un rebrot de la malaltia".

Aquest protocol es pot començar a posar en marxa a finals d'aquesta mateixa setmana, probablement dijous o divendres. Si el comportament és el correcte es passarà a una segona fase durant la qual es podrà sortir cada dia.

El ministre de Salut també ha explicat que "amb criteris de prudència i amb criteris epidemiològics anirem gestionant noves excepcions i obertures de nous sectors comercials”.

 

Etiquetes

Comentaris (24)

Trending