Es miraran de flexibilitzar els criteris que limiten l’actuació dels professionals liberals

Aquells col·lectius tot sovint de naturalesa sanitària que hagin de tenir una interrelació molt elevada amb el pacient o usuari hauran de mantenir “un plus de precaució”

Intervenció a un nen en una clínica odontològica.
Intervenció a un nen en una clínica odontològica.
Les professions liberals es mantenen en serveis de guàrdia i urgències. No obstant això, es miraran de flexibilitzar els criteris que limiten la seva activitat. I a poc a poc s’anirà permetent un increment del volum d’operativitat, especialment si poden fer teletreball. Sobretot quan es tracta de professions associades a activitats que s’obrin. Per posar un exemple: si a principi de maig es comença a reprendre limitadament la construcció, arquitectes o enginyers podran també fer més feina.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha explicat que el secretari d’Estat d’Afers Europeus ha estat l’encarregat, aquests darrers dies, de mantenir contactes amb els col·legis professionals per establir una prelació de necessitats i analitzar com poder fer que els criteris imposats fins ara, molt limitats a casos inajornables i qüestions de guàrdia, puguin ser “menys estrictes”. S’intentarà anar “un pas més enllà”, segons que ha remarcat Espot.

El màxim responsable governamental ha deixat clar que la incorporació de les professions liberals serà gradual i seran objecte d’un “tractament particular” perquè “moltes d’aquestes professions no permeten el teletreball” i, com per exemple les professions sanitàries, i Espot ha citat específicament però com a exemple la fisioteràpia i l’odontologia, demanden una “interrelació” molt elevada amb els pacients, el que obliga a tenir “un plus de precaució” i, per tant, caldrà analitzar molt bé quan es permet obrir.

Comentaris

Trending