Es fuga durant unes hores del centre de salut mental la menor que va ruixar amb gas pebre el servei d’urgències

La noia està internada a la quarta planta per mandat judicial i ha aconseguit burlar els controls com el dia de Sant Esteve van fer dues menors més, una de les quals encara no ha aparegut

-
-
La menor que el 23 de desembre, després d’una batussa al carrer del Pui d’Andorra la Vella, va acabar ruixant amb gas pebre la sala d’espera del servei d’urgències de l’hospital s’ha fugat aquest dimecres durant unes hores del centre de salut del mateix centre hospitalari. La noia, de 13 anys, hi està internada per ordre judicial, després que se li obrís diligències arran de l’altercat amb l’esprai d’autodefensa. 

Després de burlar el sistema de control que hi ha instaurat a la quarta planta de l’hospital -l’ingrés d’aquesta menor era forçós i, per tant, en règim d’internament, no pas en règim obert-, la menor ha sortit durant unes hores a l’exterior del centre hospitalari. Fins i tot ha tingut temps d’advertir altres companys que havia fugit. Al cap d’unes hores, la noia ha retornat al centre. Les fonts consultades, però, no han pogut explicar si el retorn ha estat per voluntat pròpia o perquè algú l’ha conduït fins a l’hospital. Està internada per ordre judicial arran de l'episodi del gas pebre i pels antecedents que ja tenia.

El que està clar, segons les fonts, és que s’ha activat la recerca per part de la policia atès l’avís dels responsables del centre de salut mental i, després, des del mateix servei s’ha contactat amb el cos d’ordre per anunciar que la desapareguda havia reaparegut. El greu del cas és que en qüestió de quinze dies és la tercera fugida que hi ha de menors ingressats al centre de salut mental. La quarta si es té en compte també un adult.

El dia de Sant Esteve dues altres adolescents, d’alguns anys més de la noia ara internada a l’hospital, també van decidir fugir de la planta i ho van aconseguir sense massa dificultats. Una d’elles va ser localitzada al cap d’unes hores però l’altra, ara mateix, formalment continua desapareguda. Aquesta darrera menor està sota la tutel·la de l’Estat atès que és usuària de centre d’acollida d’infants ‘La Gavernera’. Segons les fonts, malgrat que hi ha clars indicis d’on podria estar, no se l’ha anat a cercar.

Tot plegat, asseguren les fonts, posa en relleu la debilitat del sistema de control dels menors amb problemes de trastorns de conducta i evidencia que no s’han millorat els protocols ni s’han adoptat més mesures d’ençà de la fugida de les dues menors el 26 de desembre, perquè tot just dues setmanes després una altra adolescent ha emprès el mateix camí. També deixa en evidència que la problemàtica no és dels progenitors, o no pas sempre, perquè en el cas de la menor que continua formalment desapareguda la tutela correspon en l’actualitat, com s’ha dit, a l’Estat.

Comentaris (8)

Trending