Primera vetlla en les noves sales del tanatori d’Escaldes

Malgrat que no és un recinte agradable d’haver-hi d’acudir, usuaris i treballadors dels serveis funeraris admeten que l’espai ha quedat molt bé i és confortable

L'espai ha acollit aquest divendres la primera vetlla.
L'espai ha acollit aquest divendres la primera vetlla.

Res a veure amb el que hi havia hagut fins ara al país. Malgrat que no és un lloc agradable d’haver-hi d’acudir, i tot i que, qui més qui menys, algun dia hi acabarà anant, l’edifici del tanatori d’Escaldes, construït a mitges pel Govern (en tot allò que fa referència als espais i equipaments de naturalesa forense) i el comú d’Escaldes (per a les sales de vetlla), rep bones crítiques d’usuaris i treballadors dels serveis fúnebres.

Aquest divendres, després de tota una setmana ja disponible per a les companyies funeràries, s’hi ha celebrat la primera vetlla, segons que han explicat fonts comunals. Tot el que són dependències governamentals, que tècnicament gestiona el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), ja havien entrat en funcionament fa dies. Les sales s’han ‘estrenat’ aquest divendres.

Edifici del Tanatori Nacional i sales de vetlles.

Relacionat

Les sales de vetlla d'Escaldes poden entrar en funcionament a partir de dilluns

Per les restriccions de la Covid, i gràcies a la relaxació de mesures dels darrers dies, són sis les persones que poden estar alhora a la sala. El fet que hi hagi una mica de terrassa a l’aire lliure facilita la situació i dona una mica més de marge als assistents. Durant tota la tarda hi ha hagut un bon tràfec de persones en les instal·lacions, que haurien de passar a ser la referència funerària del país, just davant de l’hospital i al costat de l’antiga clínica, ara destinada a les consultes externes.

Comentaris (2)

Trending