Les sales de vetlla d'Escaldes poden entrar en funcionament a partir de dilluns

Les empreses funeràries ja van rebre les claus aquest divendres i queden alguns serrells per tancar

Edifici del Tanatori Nacional i sales de vetlles.
Edifici del Tanatori Nacional i sales de vetlles. Toni Solanelles

A partir de dilluns poden entrar en funcionament les sales de vetlla del comú d'Escaldes-Engordany a l'edifici del Tanatori Nacional que s'ubica al costat de l'antiga clínica Meritxell. Les empreses funeràries ja van rebre les claus aquest divendres. Queden alguns serrells per tancar com el conveni amb el comú però que no impediran la seva posada en marxa.

L'entrada en funcionament es durà a terme seguint les restriccions pròpies de la pandèmia segons les quals només poden acudir a les sales de vetlla quatre persones del nucli familiar.  Les obres han acumulat un considerable retard. El Govern els va justificar tenint en compte que si bé l'estructura i els elements arquitectònics de l'edifici són els habituals en el sector de la construcció d'Andorra, les instal·lacions i els equipaments són molt singulars, atesa la finalitat de l'edificació.

Es va atribuir l'enderreriment a la manca d'estocs al mercat pel que fa als equips propis de túmuls funeraris, dispositius de conservació de difunts i sala s'autòpsies, entre d'altres ja que són elements "molt específics". Van afirmar també que s'ha de tenir en compte que el nombre de fabricants d'aquestes instal·lacions "és molt limitat".

Comentaris (6)

Trending