La planta incineradora tornarà a cremar a partir d’aquest dijous

Els tècnics van trobar el forat i malgrat ser una ruptura molt gran, el punt del tub de la caldera fracturat era prou accessible com per poder-lo reparar amb solvència

Una imatge d'arxiu de les instal·lacions de Ctrasa.
Una imatge d'arxiu de les instal·lacions de Ctrasa. ARXIU

Ctrasa reprèn aquest matí l’activitat incineradora després que durant la jornada d’aquest dimecres s’ha aconseguís reparar el forat que hi havia en una de les conduccions de la caldera. No és el primer cop que passa però sí de la forma tan alarmant com va succeir i, a més a més, amb una ruptura tan gran com la que els tècnics van aconseguir localitzar i soldar. Ara s’ha d’analitzar el tram de tub afectat per intentar aclarir què va poder-lo fer explosionar. A ull nu no s’hauria pogut determinar.

Després de l’arribada dels especialistes en seguretat i una vegada la temperatura de la caldera ja havia baixat, s’ha pogut accedir al vas i repassar de dalt a baix tota la instal·lació. La ruptura s’hauria localitzat en un lloc accessible però el problema hauria estat la grandària, les dimensions del forat, que han obligat a fer una soldadura de risc. En tot cas, les proves d’estanqueitat i porositat que s’haurien fet aquest dimecres haurien donat un resultat satisfactori i des de mitja tarda s’ha tornat a omplir la caldera.

Instal·lacions de Ctrasa.

Relacionat

El forn incinerador no podrà determinar fins aquest dimecres l’abast de l’avaria arran de l’explosió

Amb bona part de la feina feta, aquest dijous de bon matí, la planta tornarà a entrar en incineració. El que no se sap és el motiu de l’explosió, que va fer que el tub de la caldera ‘punxés’. Els tècnics que han localitzat el forat, per com va quedar la conducció, no han pogut determinar les causes de l’explosió. I s’ha retirat una part de tub per poder fer les anàlisis oportunes i mirar de ‘descobrir’ què va fer trencar la conducció.

Comentaris (4)

Trending