Pas endavant en la promoció d’habitatges de lloguer a preu assequible a la Borda Nova

Es licita el concurs per a la selecció d’un arquitecte per a la redacció del projecte i direcció d’obra del futur edifici que ha de construir l’Institut Nacional de l’Habitatge

El terreny on s'ha de construir l'edifici, del qual se sortirà pel viaducte que uneix Terravella i Borda Nova.
El terreny on s'ha de construir l'edifici, del qual se sortirà pel viaducte que uneix Terravella i Borda Nova. G. P.

El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres, a proposta del ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, la licitació del concurs per a la selecció d’un professional de l’arquitectura per a la redacció del projecte i direcció de les obres de construcció del futur edifici d’habitatges de promoció pública a preu assequible a Andorra la Vella.

El Govern té previst aixecar a través de l’Institut Nacional de l’Habitatge encara en fase de constitució aquest edifici de 44 habitatges en un terreny cedit pel comú d’Andorra la Vella, ubicat en una parcel·la d’uns 2.822 metres quadrats entre el carrer Terra Vella i el passatge Borda Nova. El 12 de març del 2020 es va fer l’anunci d’aquesta construcció, justament abans de l’inici de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2, en un acte públic en què el comú de la capital va cedir gratuïtament el terreny mencionat.

Amb la licitació del concurs es fa un pas endavant en la construcció d’un edifici que s’incardina en les polítiques que el Govern desenvolupa des de l’inici de la legislatura per fomentar l’accés i el manteniment de l’habitatge de lloguer. El concurs d’idees és de caràcter nacional amb procediment obert i modalitat de contractació ordinària. El professionals interessats poden presentar les seves ofertes fins al 24 d’agost del 2021 al servei de Tràmits de l’edifici administratiu del Govern en horari d’atenció al públic.

Eficiència energètica al pavelló poliesportiu

D’altra banda, l’executiu també ha acordat l’adjudicació del concurs nacional per a la selecció d’un professional per a la redacció del projecte i direcció de les obres de millora de l’eficiència energètica i generació fotovoltaica al Pavelló Poliesportiu. S’ha seleccionat l’oferta de l’equip Lluís Ginjaume & Gerard Veciana (Altura, SL) per un import total de 265.200 euros, del qual 159.120 euros corresponen a redacció de projecte i 106.080 euros a la direcció d’obra.

El projecte, amb un termini d’execució de 12 setmanes, permet definir les característiques tècniques per millorar l’aïllament de la coberta i per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques per tal d’aprofitar la incidència solar de la coberta. Aquesta adjudicació és totalment complementària a les obres que s’estan duent a terme actualment al pavelló el fi de poder fer estalvi del sistema de calefacció actual i futur, embrancat a la xarxa de calor de FEDA.

Comentaris

Trending