La ‘nova pell’ del despatx central de policia ja comença a ser visible

La característica vidriera de l’edifici de l’Obac deixa pas a una estructura més tancada i de color pràcticament fosc que hauria de garantir uns millors tancaments per a l’immoble

Els canvis en la façana ja són ben visibles.
Els canvis en la façana ja són ben visibles. Toni Solanelles

En poc temps la icònica vidriera de l’edifici que acull el despatx central de la policia i el ministeri d’Interior, visible especialment per la façana del carrer Ciutat de Sabadell d’Escaldes, donaran pas a una nova imatge que ja es pot visualitzar. Una part important de la façana ja ha estat substituïda per la nova instal·lació, que ha de permetre uns millors tancaments de l’immoble. Això suposadament ha de fer més eficient l’edifici i ha de posar punt i final a les filtracions d’aigua que cada vegada més hi havia.

Les obres estan en marxa des del mes de març. S’han de fer un parell de fases. Però s’ha de substituir tot el mur cortina. Una vegada s’ha retirat una part de la bastida que es va col·locar al seu moment ja es pot començar a veure el resultat de la intervenció que s’està fent en l’edifici, que pràcticament no havia sofert cap actuació de millora a fons des que es va posar en marxa. I ara el grau de deteriorament que algunes dependències experimentaven ja era elevat.

L’adjudicació de l’obra es va fer l’agost de l’any passat, just ara fa un any, a través d’un concurs nacional del qual en va sortir vencedora l’empresa Urcosa. El pressupost de la primera fase, que és la que s’està executant actualment, era de 625.000 euros. El projecte global té com a objectiu rehabilitar totes les façanes de l’equipament, donant compliment al Reglament energètic en l’edificació vigent (Litecc). El mur cortina que es retira se substituirà amb la construcció de nous ampits i amb nous tancaments vidriats i un canvi en l’aïllament de tota la façana per aconseguir un alt estalvi d’energia durant tot l’any.

Comentaris (3)

Trending