Mobilització ciutadana per evitar el tancament del Palau de Gel

Mares i pares d’infants que fan activitats a la instal·lació canillenca i també alguns dels clubs que tenen l’epicentre de la seva actuació en l’equipament posen en marxa accions per tal que el comú eviti que la parròquia es quedi sense el recinte

Mares i pares de jugadors d'hoquei gel han posat en marxa la iniciativa a change.org.
Mares i pares de jugadors d'hoquei gel han posat en marxa la iniciativa a change.org.

Mig miler de ciutadans han posat en marxa una campanya de recollida virtual de signatures a través del portal change.org. És una de les accions que s’estan realitzant, des de la ciutadania, per mirar de frenar el tancament del Palau de Gel. La proximitat de la finalització del contracte de lloguer del terreny on està bastit l’equipament ha fet mobilitzar-se a mares i pares d’infants que fan activitats en la instal·lació canillenca i també a algunes de les entitats, especialment esportives, que tenen l’epicentre de la seva activitat en l’equipament.

Les negociacions entre el comú de Canillo i la propietat del terreny estan estancades i una part de la ciutadania tem quedar-se sense una infraestructura que permet fer activitat esportiva -a nivell de pista de gel és la única del país- però també és un punt important, potser l’únic, de vida social a la parròquia. D’aquí que un grup de mares -en aquest cas concret de jugadors d’hoquei gel- han posat en marxa la campanya a través de les xarxes per “dir no” al tancament, veient que el Palau de Gel se’n pot anar en orris. L’acció és una manera de dir al comú que faci també ell un esforç per mantenir l’arrendament i la instal·lació.

Una imatge del Palau de Gel.

Relacionat

Interès per fer una promoció immobiliària en la parcel·la on ara hi ha el Palau de Gel

Inicialment les posicions de part pública i propietat privada estan molt distants. Actualment l’arrendament és d’uns 1.900 euros mensuals. El comú està disposat a abonar anualment uns 100.000 euros i la propietat en pretén un mínim de 25.000 euros mensuals. I tot plegat en marc d’unes converses enrocades i que, ara, s’han de fer a corre-cuita vist que l’actual contracte, que té tres dècades, finalitza el proper 31 de desembre. L’espai podria interessar a un promotor immobiliari per fer-hi habitatges. De forma provisional podria mantenir el Palau de Gel un parell d’anys, però no més.

La iniciativa ciutadana, que es va posar en marxa anit, arriba just hores abans que el comú de Canillo celebri una sessió de consell en la qual es preveu parlar de la qüestió. A priori, la majoria liderada per Francesc Camp hauria de presentar alguna de les xifres que demostrarien la nul·la viabilitat de l’equipament i la impossibilitat d’afrontar una renda més elevada d’allò que la corporació està disposada a assumir.

Comentaris (8)

Trending