La gespa de Segona comença a prendre forma

(AMB VÍDEO) Tècnics de l’empresa que ha cultivat a Tona l’herba i de les que estan fent les obres de remodelació de l’Estadi Nacional per l’FC Andorra treballen a marxes forçades

Tasques de col·locació de la gespa aquesta tarda.
Tasques de col·locació de la gespa aquesta tarda. Toni Solanelles

El terreny de joc de l’Estadi Nacional comença a agafar color. Exactament, el color verd de la nova gespa híbrida que s’hi està col·locant des d’aquesta tarda. L’operació s’ha iniciat amb unes hores de retard per problemes burocràtics a la duana. Solucionades aquestes dificultats teòriques, els tècnics treballen a marxes forçades per tenir-ho tot a punt perquè es pugui jugar a Andorra el primer partit de Segona que està previst que aterri. El 4 de setembre contra el Granada.

Si no hi ha canvis, els dia fort de la col·locació del nou terreny de joc serà aquest dimarts. S’espera que des de GardenTona, l’empresa catalana especialista en generar gespa per a recintes diversos -han treballat en anteriors ocasions per al Barça i el Camp Nou-, aquest dimarts s’enviïn tot de camions amb els rotlles de gespa híbrida. El nou terreny de joc combina herba natural amb material sintètic. En principi, i tot i que cal anar amb cura, la col·locació de la gespa és una operació relativament ràpida. A mitja setmana hauria d’estar tot a lloc. “Es faran les hores que calgui”, indicaven alguns dels operaris.

I és que més enllà de la pressa per poder tenir les instal·lacions a punt, circumstància que no només depèn de la gespa perquè hi ha altres elements de l’equipament que encara estan de potes en l’aire i s’han d’anar adequant, i una qüestió de la qualitat de la gespa. I és que s’ha d’implementar sobre la sorra que s’ha anat trepitjant aquestes darreres setmanes sols arribar al Principat. En cas contrari, la gespa podria perdre algunes de les seves propietats.

IMG 6975
S'ha començat a col·locar la gespa per la zona més propera a la grada principal.

L’objectiu és que a tot estirar dimarts de la setmana que ve estigui tot a punt. El Granada ha de saber amb una setmana d’antel·lació on es jugarà el partit del 4 de setembre. En el cas que finalment LaLiga no considerés encara apte l’Estadi Nacional, caldria recórrer al camp designat com a substitut en cas de qualsevol imprevist. L’FC Andorra ha triat com a recanvi les instal·lacions del Nàstic de Tarragona.

Comentaris

Trending