En marxa el procés per acabar el vial de Sant Julià

El Govern ha encarregat a l’empresa que va projectar la desviació el 2004 que la revisi i l’actualitzi perquè allò que es va fer fa vint anys ha quedat obsolet i l’objectiu és que durant la primavera de l’any que ve estigui elaborat el projecte constructiu complet

Un dels molts plànols que han format part del projecte 'històric'.
Un dels molts plànols que han format part del projecte 'històric'. ARXIU / SFGA

El Govern ha encomanat l’actualització del projecte del tram 2, del túnel de Rocafort, de la desviació de Sant Julià de Lòria a la unió temporal d’empreses (UTE) i a la qual ja se li va encarregar aquesta feina el 2004. El projecte del desdoblament de la carretera ha quedat obsolet perquè des d’aquella data s’han dut a terme construccions que han fet variar el traçat inicial. En aquest sentit, cal reestudiar el disseny de les boques nord i sud del túnel.

La desviació de Sant Julià de Lòria comprèn el traçat entre el pont del carrer Isidre Valls fins a la plaça Laurèdia, i preveurà un enllaç a nivell a l’alçada de la plaça Laurèdia, segons el Pla sectorial de noves infraestructures viàries. El túnel es composa d’una part en excavació, i altra en fals túnel a cada boca. L’estudi acústic ha de servir per determinar la idoneïtat de construir els trams en fals túnel amb obertures laterals, o no, tenint en compte que l’entorn està urbanitzat i habitat.

La redacció del projecte constructiu actualitzat i complet –que es preveu que estigui enllestit a la primavera del 2024– començarà una volta s’hagin enllestit els estudis preliminars d’impacte acústic, mediambiental, paisatgístic i de prevenció de caiguda de blocs rocosos, que s’iniciaran en breu. El projecte permetrà determinar el cost i els terminis necessaris per finalitzar la desviació de Sant Julià de Lòria.

Comentaris (4)

Trending