La coalició governamental destaca la “coherència” del descart de l’aeroport

Demòcrates, Liberals i CC coincideixen en afirmar que Govern ha obrat correctament en esperar als informes tècnics després de deixar pilotar la iniciativa a la Cambra

Carles Naudi, Ferran Costa i Carles Enseñat dilluns a l'Estació Nacional d'Autobusos.
Carles Naudi, Ferran Costa i Carles Enseñat dilluns a l'Estació Nacional d'Autobusos. LIBERALS

Les tres formacions que donen suport al Govern -Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos (CC)- han coincidit a afirmar que el Govern ha obrat correctament i d’una forma “coherent” en descartar el projecte de l’aeroport de Grau Roig després d’esperar a tenir els informes tècnics oficials una vegada es va donar marge de maniobra a la Cambra de Comerç perquè pilotés la iniciativa.

Els demòcrates han donat suport a la decisió governamental i “ens alineem amb els seus arguments. Sempre hem dit, des de l'inici del projecte, que no ens posicionaríem d'una manera ferma fins que no tinguéssim els resultats dels informes corresponents a càrrec d'experts. I així ha estat. En aquest sentit, el Govern ha actuat sempre amb coherència”.

Els mateixos arguments els ha emprat el president del grup liberal, Ferran Costa, en afirmar que “Govern ha actuat coherentment, tal com ja va dir en el seu moment, deixava a la Cambra que pilotés els estudis per a la construcció d'un aeroport en territori nacional. Ara, els informes diuen que l’equipament no compliria amb els estàndards de seguretat aeroportuària i el projecte s'ha de descartar”. De la seva banda, el president de CC, Carles Naudi, ha ressaltat que “ja portàvem al programa que col·laboraríem en què el desenclavament geogràfic i la defensa de la sobirania fos possible, això sí, sempre supeditat a tots els informes favorables”.

Simulació presentada per la Cambra de com seria el futur aeroport.

Relacionat

Govern descarta el projecte d'aeroport de Grau Roig

Demòcrates i Liberals també han coincidit en allò que cal més enllà del descart. En aquest sentit, els primers han assegurat que “sempre hem defensat, i així consta a l’H23, que la prioritat per millorar l’enclavament d'Andorra i el seu accés és l'aeroport Andorra-la Seu. Cal seguir reforçant i incidint-hi”. En la mateixa línia, Costa ha manifestat que “creiem correcte la decisió de l’executiu de seguir apostant per l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell per aconseguir rutes regulars de connexió amb ciutats com Madrid, Lisboa i París, així com, potenciar-lo per rebre vols xàrter”.

Més encara, el president liberal ha assegurat que “creiem que és necessari, tal com ha explicat el ministre Gallardo, seguir treballant en mecanismes que permetin l'arribada de turistes al país a través d'altres opcions que no siguin els accessos per carretera, com ara l’heliport nacional o l’estudi de fer arribar el tren”. De la seva part, tant el Partit Socialdemòcrata (PS) com Terceravia han declinat manifestar-se avui al respecte de la decisió del Govern de descartar el projecte d’aeroport al bosc de Moretó.

Comentaris

Trending