Època de rebaixes al comú d'Andorra la Vella: descomptes per als funcionaris en molts serveis

Comentaris

Època de rebaixes al comú d\'Andorra la Vella: descomptes per als funcionaris en molts serveis
Època de rebaixes al comú d\'Andorra la Vella: descomptes per als funcionaris en molts serveis

Enmig encara de la polèmica per l’increment dels preus dels Serradells o dels aparcaments de la parròquia, i quan la promesa de satisfer que es devia als funcionaris en matèria de gestió de l’acompliment ha quedat al calaix al·legant que la sentència en virtut de la qual hi havia aquell deute ja es va executar, la majoria demòcrata del comú d’Andorra la Vella comandada per Conxita Marsol ha tornat a adoptar una mesura que, com a mínim, no pot deixar indiferent. 

Des d’aquest mes de febrer els treballadors comunals gaudiran d’un seguit de ‘descomptes’ en determinats serveis que ofereix la parròquia. Que ofereix la corporació. Rebaixes del 25% en la majoria d’ocasions. O del 50% en el cas d’aquells espectacles que organitzi en exclusiva el comú de la capital. Cultura, esports i afers socials són les tres grans àrees en les quals s’ofereixen les rebaixes. La mesura adoptada, segons les fonts, comportarà que hi hagi “acèrrims defensors o cruels detractors. El terme mig serà complicat”.

Segons que ha pogut saber l’Altaveu, en una de les darreres juntes de govern es va acordar la proposta d’un seguit “d’avantatges” que centralitzarà el departament de recursos humans, ja que ha de validar que els sol·licitants dels avantatges compleixin les condicions que es requereixen. D’entrada, segons l’acord adoptat, els descomptes van adreçats a “treballadors fixes i eventuals amb durada superior a tres mesos”. S’inclouen aquelles persones que treballen al comú en el marc del programa Agentas o vinculats a les prestacions de treball temporal. Els avantatges són vigents des de l’1 de febrer.

Els beneficis als quals es poden acollir els treballadors comunals se centren, com s’ha dit, en tres grans àrees: la de cultura, la d’esports i la social. En el primer cas, s’ofereix un 25% de descompte en la matrícula i les mensualitats de les escoles artístiques de la Llacuna. Els fills dels treballadors també se’n poden beneficiar. Per entrar als espectacles que organitzi la corporació, l’empleat tindrà l’entrada a meitat de preu.

Pel que fa als esports, l’oferta de ‘rebaixes’ és més àmplia. D’entrada, es preveu aplicar un 25% de descompte en el preu general dels abonaments i de la quota d’entrada en abonaments individuals per als treballadors, així com en els abonaments familiars (els abonaments individuals per als cònjuges o fills no estarien contemplats en aquest avantatge). Aquest descompte, alhora, “no és acumulable amb altres”, segons consta en l’acord de la junta. Tampoc no és acumulable el descompte, també del 25%, previst en el preu d’inscripció a les activitats esportives per a infants i joves que s’organitzin en els període de vacances escolars. Els beneficiaris finals han de tenir entre 0 i 17 anys i ser fills de treballadors. La mateixa rebaixa es fa en la tarifa mensual en la natació per a nadons i en els campus esportius.

L’àrea social també preveu diversos descomptes. Així, pel que fa a l’escola bressol s’aplica un 25% de rebaixa en concepte de quota en qualsevol de les seves modalitats: jornada sencera, matí o tarda. Ara, “no s’inclouen descomptes en la resta de conceptes previstos com ara la setmana d’adaptació, dissabtes, manteniment de la plaça o material”. Alhora, “aquesta oferta no és acumulable amb d’altres descomptes en els segons o successius fills”.

Dins de la mateixa àrea, els espais de lleure també preveuen tota una extensa gama de descomptes en funció de si es tracta del curs escolar, de les vacances escolars o d’estiu, i les colònies. Sempre es rebaixa el mateix percentatge: un 25%. Quant al curs escolar, el descompte s’aplica a la quota del casal d’infants El Llamp o la Ludoteca de Santa Coloma. I “no s’inclouen descomptes en la resta de conceptes previstos, com ara matrícula, dissabtes, material o sortides exteriors”.

Tant en les vacances escolars o d’estiu com amb les colònies, el descompte s’aplica en concepte de torn. No hi ha ofertes acumulables ni per a segons fills o successius i en el cas que n’hi hagi, la rebaixa no s’aplica a conceptes com el menjador, el servei de guarda o les sortides. Les persones interessades han de posar la seva petició en coneixement del departament comunal de Recursos Humans, que és qui assumeix la coordinació de tot plegat.

Comentaris

Trending