Enxampen un home després de disparar dos trets amb una pistola d’aire comprimit a tocar el Lycée

Com que només ha causat petits danys materials, no se l’ha detingut però sí que se l’ha controlat, se li ha aplicat una contravenció penal i se li ha comissat les diferents armes que tenia

Una imatge d'arxiu de la zona on han detonat els trets.
Una imatge d'arxiu de la zona on han detonat els trets.
La policia ha controlat aquesta tarda un home que, per causes que encara no s’han pogut determinar i que l’enxampat tampoc no ha sabut explicar amb claredat, ha disparat com a mínim dos trets amb una arma simulada o pistola d’aire comprimit en les immediacions del Lycée. Els dispars no han causat cap mal personal i els danys materials originats han estat de poca transcendència, per això no s’ha detingut el causant. No obstant, les persones que han estat testimonis dels fets han sofert un bon ensurt.

Els trets, dos almenys, han detonat pels volts de les 4 de la tarda al carrer Prada Motxilla d’Andorra la Vella. Un projectil -per qualificar així ja sia el casquet, ja sia la bola, perquè les fonts no ho han sabut concretar- ha caigut a tocar d’uns empleats justament del Lycée que aprofitaven una pausa per fer un cafè en un bar just davant del centre educatiu del sistema francès. Enmig de la impressió per les detonacions i amb cert desconcert, s’ha avisat la policia.

Dues dotacions del cos d’ordre s’han desplaçat fins al lloc d’on procedia l’alerta. En tractar-se del primer dia del curs escolar i de ser la zona que era, més el dispositiu que s’està preparant per la visita del Copríncep Macron, s’han activat unes mesures superiors al que en principi hauria estat normal, segons les fonts. S’ha constatat que no hi havia danys personals i s’ha iniciat una cerca per intentar descobrir d’on venien els trets. 

No s’ha trigat massa estona en localitzar el lloc i la persona origen dels dispars. En aquest sentit, s’ha controlat -que no pas detingut- un home resident de més de seixanta anys en un domicili proper a l’escenari dels fets. Al pis s’hi han trobat diverses armes d’aire comprimit i de fogueig que s’han comissat totes. L’home, mai en qualitat de detingut -hauria estat diferent si hi hagués hagut el més mínim dany personal o si s’haguessin tractat de trets disparats amb una arma de foc real-, ha estat traslladat al despatx policial per fer-li l’interrogatori pertinent.

L’home hauria deixat clar que no tenia cap intenció de fer mal a ningú, però no ha sabut aclarir massa -o així ho han indicat les fonts- el motiu del seu comportament i què l’havia portat a disparar cap al carrer. Se li ha aplicat una contravenció penal i una vegada comissades totes les armes de què disposava -de venda lliure al Principat però amb un buit legal quant al seu ús- se l’ha deixat marxar.  

 

Comentaris

Trending