Enxampats els dos suposats lladres d’un pis d’Escaldes

La policia ha recuperat la immensa majoria de les pertinences que havien robat alhora que estan analitzant si tenen relació amb algun altre furt detectat al país

El cotxe policial que s'acabaria enduent el detingut en les immediacions a l'establiment de l'arrestat (al fons a l'esquerra).
El cotxe policial que s'acabaria enduent el detingut en les immediacions a l'establiment de l'arrestat (al fons a l'esquerra).
Els detalls facilitats per la víctima d’un furt amb força comès aquest dissabte a la tarda en un pis de l’avinguda Pont de la Tosca d’Escaldes i altres elements apuntats per veïns de la mateixa zona haurien estat cabdals perquè aquest migdia la policia hagi pogut enxampar les dues persones que presumiblement haurien robat a l’habitatge. De fet, els agents han recuperat bona part de les pertinences sostretes alhora que estan analitzant si els dos homes poden tenir relació amb altres furts detectats els darrers dies al país, encara que de manera molt aïllada.

Suposadament, abans de ser enganxats han estat vigilant altres possibles blancs de les seves actuacions, com haurien fet des des fa uns dies amb el bloc de l’avinguda escaldenca fins que van decidir accedir-hi per la força ahir a la tarda. Els dos detinguts circulaven amb el vehicle que havia estat detallat pels veïns de la zona com a sospitós, atès que feia dies que rondava per allà. Fins i tot en alguna ocasió algun veí els va demanar què feien i haurien comentat amb evasives que estaven buscant llocs per anar a visitar.

El vehicle en qüestió estava matriculat a l’Estat espanyol i, de fet, els dos arrestats, que encara estarien en dependències policials, tot i ser de nacionalitat armènia residirien a l’àrea metropolitana de Barcelona i tindrien antecedents per fets similars fora del Principat que s'hauran de verificar en les properes hores. Les fonts consultades han pogut assegurar que no tenien constància anterior de la presència d'aquests homes a Andorra. La detenció s'ha dut a terme a Sant Julià. La policia tenia controlat el vehicle i n'ha estat fent un seguiment per obtenir proves del seu 'modus operandi'. Quan els agents han tingut la sospita que podien iniciar la marxa del país, abans de què ho poguessin fer, se'ls ha controlat i arrestat.

Els investigadors no tenen cap dubte de la participació dels dos homes en el furt perquè duien a sobre bona part del botí. El que s’ha d’analitzar, més enllà de la seva possible implicació en fets similars al país, és si formarien part d’un grup més ampli o si disposen d’alguna mena de col·laboradors-informants sobre llocs on poder accedir. En principi, el pis on van accedir dissabte a la tarda va ser l’únic de tot el bloc que hauria resultat afectat. 

L’avís l’hauria donat la llogatera del domicili poc abans de les 5 de la tarda, quan en retornar a casa després de menys d’una hora d’haver estat fora, va trobar el pany forçat i trencat, la porta oberta en conseqüència i tot el pis regirat. Diverses pertinences de cert valor havien desaparegut: començant per diners i joies però també algunes bosses de mà de marques de primer nivell o alguns dispositius electrònics que contenien informació professional dels afectats, sense que pogués ser rellevant, però, per als lladres. Els detinguts continuen en dependències policials i és probable que no passin a disposició judicial, com a mínim, fins aquest dilluns.

Comentaris (1)

Trending