Enxampats colant-se a l’antiga presó del quart d’Andorra

La policia deté quatre joves que s’estaven passant de frenada amb la bretolada i els allibera més tard en comprovar que l’espai no té la catalogació de patrimoni històric

-
-
La bretolada ha acabat amb ensurt. Quatre joves han estat detinguts aquesta matinada quan s’estaven colant a l’antiga presó del quart d’Andorra la Vella, l’origen del centre penitenciari de Casa de la Vall. Als nois, la broma, la ruqueria, se’ls ha escapat de la mà. Encara bo que els danys causats i el béns patrimonials no tenien el valor que els primers agents intervinents es pensaven que tenien. Al final, després d’unes hores d’estar-se arrestat al despatx central de la policia han acabat alliberats. Ara, hauran de respondre més endavant de ‘l’amonestació’ que els acabi imposant un batlle.

Les detencions s’han produït poc abans de les 4 de la matinada. La policia ha estat alertada que un grup de joves havien accedit a l’interior de l’antiga presó històrica del quart d’Andorra, aquell accés cobert per una estructura metàl·lica i de vidre que hi ha en un lateral del comú de la capital, el lateral que queda a tocar de l’església de Sant Esteve. Els agents s’han personat fins al lloc esmentat pel comunicant. I a dos dels quatre joves que acabarien sent arrestat se’ls ha controlat ja dins de la cavitat penitenciària. Els altres dos estaven a l’exterior observant.

Vista la situació, i davant la creença que l’espai tenia un valor i una protecció patrimonial que posteriorment es veuria que no tenia, els agents han procedit a detenir els joves tot acusant-los d’un presumpte delicte contra la ordenació del territori i contra el patrimoni històric. Fent la pertinent investigació, hores més tard, i una vegada ja es disposava de la informació provinent dels tècnics del departament de Patrimoni Cultural, s’ha pogut establir que l’espai no es troba considerat com a patrimoni històric.

En no tenir tal consideració, el cos d’ordre ha alliberat els quatre detinguts. Com s’ha dit, ni el valor del patrimoni ni el dany causat era suficient per mantenir-los privats de llibertat. Això sí, el dossier l’acabarà de configurar la policia i el trametrà a la Batllia. I els joves, segons el propi cos policial, hauran de respondre judicialment per una contravenció penal contra el patrimoni.

Comentaris (1)

Trending