"Ens adaptarem al que calgui"

La brigada mèdica cubana que ve a Andorra ha sortit de l'illa durant la matinada de dissabte a diumenge

Alguns dels integrans de la brigada mèdica cubana abans d'iniciar el viatge a Andorra
Alguns dels integrans de la brigada mèdica cubana abans d'iniciar el viatge a Andorra
La matinada de dissabte a diumenge han sortit de Cuba els 12 metges, els 26 llicenciats en infermeria i un tècnic que arribaran a Andorra com a suport en la lluita contra la pandèmia del coronavirus. Actualment hi ha brigades mèdiques cubanes a Itàlia i a onze països sud-americans i del Carib.

"Van a complir una missió a un lloc on fa falta ajuda, i és una decisió personal i voluntària", ha dit a l'Agència France Presse el metge Jorge Delgado, director de la Colaboración Médica Cubana. Hi ha més de 40 països que han demanat ajuda a Cuba per poder front a l'expansió del virus.

Una de les metgesses la brigada, Vilma Vargas, ha dit a l'agència oficial de notícies de Cuba que "és el primer cop que aquesta brigada va a un país del primer món, amb una tecnologia molt avançada i allà ens sabrem adaptar a les condicions que ens demanin".

El sou dels professionals mèdics a Cuba va de 50 a 70 euros al mes

La venda de serveis mèdics és un dels principals ingressos de l'illa ja que l'any 2018 es van ingressar per aquest concepte 6.300 milions de dòlars (5.640 milions d'euros). La b. "Si guanyem més o menys no és important. L'important és ajudar a les persones que tenen problemes de salut", diu Delgado. Els diners ingressats per la venda de serveis mèdics, serveixen perqué la població cubana tingui accés de franc a la sanitat.

La carrera de medicina a Cuba és la més llarga de tots els països americans i un dels temes que més es treballen durant els set anys de formació, segons els mitjans de comunicació cubans, és el de la solidaritat.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending