Sense poder activar la llum per un canvi deficient en una web tècnica de Govern

Els electricistes fa dos dies que no poden generar els butlletins d’instal·lador i això impedeix la tramitació de les altes dels nous contractes amb FEDA o les mútues

Logotip de FEDA a una de les oficines comercials.
Logotip de FEDA a una de les oficines comercials. Toni Solanelles

Els electricistes -o les empreses instal·ladores d’electricitat- i els seus clients s’enfilen per les parets degut a una deficiència arran d’un canvi d’una web de Govern d’ús estrictament professional. Tot plegat comporta que faci dos dies que no es puguin generar els butlletins d’instal·lador i, en conseqüència, aquelles persones que han de canviar de pis o que han de posar en marxa un negoci no puguin tramitar l’alta a FEDA o la mútua distribuïdora d’energia corresponent i, per tant, no puguin activar la llum.

La situació està causant un malestar molt evident. A més a més, segons que han explicat tant professionals com usuaris afectats, els responsables d’Indústria, de qui depèn el web que s’ha modificat malgrat que la gestió depèn del departament de Sistemes d’Informació (DSI), no donen cap mena d’explicació. Menys encara ofereixen cap mena de solució alternativa per poder resoldre la situació encara que sigui de forma puntual.

El que temen electricistes i clients és que aquest divendres tampoc se solucioni la problemàtica, derivada d’un canvi en la pàgina web del Govern en què només hi tenen accés els professionals per tal de generar l’esmentat butlletí, i que s’hagi de passar tot el cap de setmana sense poder fer les activacions necessàries. Per això reclamen tant a Indústria com al DSI un arranjament immediat del dispositiu o, com a mínim, una solució temporal.

Les fonts consultades han assegurat que l’entorn web actual, el que està en marxa des d’aquest dimarts, permet fer una part dels passos que pertoca però en un moment donat s’encalla i no es poden generar els codis pertinents. Sense això no es pot acudir a l’operador energètic. Aquest procés que ara no es pot dur a terme, hi ha cops que es fa en tot just 10 minuts. A tot estirar en un parell d’hores els butlletins es generen i tot seguit es pot activar l’alta contractual que ara és impossible de realitzar.

Comentaris (14)

Trending