¿Què passa amb els parcs il·luminats de nit?

L’increment de les tarifes elèctriques porta la ciutadania a la indignació en veure com l’enllumenat públic es manté en marxa en llocs i hores que la lògica imposa que podria estar apagat

Parc infantil de Santa Coloma fortament il·luminat a altes hores de la nit.
Parc infantil de Santa Coloma fortament il·luminat a altes hores de la nit.

L’increment de les tarifes elèctriques que ja va tenir un primer impacte l’abril passat i que en tindrà un segon aquest desembre porta la ciutadania a la indignació en veure com l’enllumenat públic es manté en marxa en llocs i hores que la lògica imposa que podria estar apagat. ¿Com pot ser que un parc infantil, a Santa Coloma per exemple, tingui la il·luminació en marxa més enllà de les 10 de la nit quan és obvi que els seus potencials usuaris no hi faran cap de cap manera?

No és només el cas d’Andorra la Vella. Les xarxes socials -i els missatges directes als mitjans de comunicació- s’omplen d’imatges que topen amb el sentit comú. Il·luminació en un carrer de la Massana més enllà de les 9 del matí d’un dia assolellat, per exemple. Certament, els comuns, que a partir d’ara hauran d’assumir el cost de la despesa energètica, molt probablement en els propers dies o setmanes passaran a formalitzar plans que suposaran una rebaixa de l’enllumenat públic.

De moment, però, hi continua havent-hi llocs i hores que no semblen les més indicades perquè l’enllumenat es mantingui en marxa. I això també es pot començar a aplicar al sector privat, que en molts casos de matinada manté aparadors a plena llum quan manifestament no poden ser a aquella hora cap reclam ni turístic ni comercial. Una altra cosa és que sigui una mesura de seguretat que caldrà afrontar d’una altra forma.

Comentaris (4)

Trending