El parc solar de Grau Roig torna a funcionar al 100%

Les instal·lacions feia un mes que es trobaven al 70% de la seva capacitat després que s’haguessin de canviar els quatre inversors, que van donar problemes tècnics

Una vista del Parc solar de Grau Roig
Una vista del Parc solar de Grau Roig FEDA

El parc solar de FEDA a Grau Roig ja funciona al 100% de la seva capacitat, després de diferents problemes que van obligar a reduir l’activitat fins al 70%. Concretament, es van haver de substituir els inversors de la instal·lació, que havien donat problemes tècnics durant el període de proves posterior a la posada en marxa. A meitat de març es va produir aquest fet i, en aquell moment, s’esperava que es pogués recuperar la normalitat en dues setmanes.

El passat mes de març es va haver de reduir el funcionament del parc solar de Grau Roig fins al 70%, molt per sota de les expectatives. La inauguració es va dur a terme al mes de desembre i es considera una prova pilot de producció d’energia solar en alta muntanya que avalua el rendiment d’aquests tipus de plaques fotovoltaiques. Malgrat això, els problemes dels inversors van obligar a dur a terme una frenada i a controlar molt específicament com evolucionava tot plegat.

El parc solar el dia que es va fer la inauguració oficial, l'octubre passat.

Relacionat

El fiasco del parc solar de Grau Roig

En aquest sentit, FEDA assenyala que les dades no han mostrat cap incidència, i que es pot concloure que el rendiment de les plaques, amb una tecnologia de tipus bifacial que permet generar electricitat amb els dos costats, ha estat satisfactori. La producció d’aquest tipus de panells amb les condicions actuals s’afirma que se supera de més d’un 10% la producció d’instal·lacions convencionals equivalents. Una xifra que s’augmenta fins al 20% en el cas que hi hagi neu a terra, perquè reflexa molt més els rajos del sol.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending