Govern atribueix a la deficient preparació de les empreses els problemes amb el butlletí elèctric

Els electricistes que no han pogut durant tres dies generar els codis necessaris perquè els usuaris puguin donar d’alta els contractes amb FEDA o qualsevol altra distribuïdora asseguren que si fos culpa seva el departament de sistemes d’informació no hauria hagut d’obrir cap incidència

Una instal·lació elèctrica.
Una instal·lació elèctrica. ARXIU

Govern assegura que només aquelles empreses d’assistència elèctrica que no han seguit els passos indicats per l’administració han tingut problemes amb la generació del butlletí elèctric i, per tant, els seus clients no han pogut donar-se d’alta davant les companyies distribuïdores d’energia elèctrica. Mentrestant, i tot i que algunes de les empreses que tenien dificultats els han pogut resoldre avui, molts dels seus clients ja no podran fer dins dilluns com a molt aviat les gestions que s’escaiguin amb FEDA o qualssevol mútua.

Més encara, aquestes empreses d’electricitat asseguren que si fos un problema seu, un mal funcionament o deficiència seva, tal i com el Govern insinua, no hi hauria hagut cap motiu pel qual, com se’ls ha informat, el departament de sistemes d’informació (DSI) hagués hagut d’obrir una incidència. A més, recorden, l’atenció que hauria disposat l’administració i els seus representants no hauria estat l’adequada.

Logotip de FEDA a una de les oficines comercials.

Relacionat

Sense poder activar la llum per un canvi deficient en una web tècnica de Govern

Les fonts governamentals oficials consultades han assegurat que “s’havia avisat amb temps” i s’havia explicat als professionals que tenen accés a la web que l’1 de novembre va canviar quines eines telemàtiques es necessitaven, com ara “el certificat digital o altres”. A més, han assegurat les fonts, “s’han fet diverses formacions” i no ha estat fins que s’ha considerat que s’havia donat prou marge a tothom per estar preparats per al canvi que no s’ha fet el canvi d’entorn telemàtic.

Els electricistes consultats, afiliats a l’associació sectorial existent, refuten les explicacions donades per l’administració i consideren que, en tot cas, s’hauria pogut donar un temps de convivència entre les dues pàgines electròniques per evitar incidències com les viscudes des de dimecres, i que han fet que diversos usuaris no hagi pogut disposar d’energia elèctrica.

Comentaris (5)

Trending