FEDA negocia a la baixa el conveni amb Canillo per allargar la xarxa de calor

Inicialment el comú va concedir els terrenys per al projecte de cogeneració per a un període de 20 anys a canvi de rebre el 5% de la facturació i la companyia vol ara més anys i pagar menys

Una imatge de la central de cogeneració.
Una imatge de la central de cogeneració. FEDA

Els anys de vaques grasses per a FEDA han passat a la història. Com a mínim durant un temps. D’aquí que la filial FEDA Ecoterm estigui negociant amb el comú de Canillo canvis en el conveni establert al seu dia per al projecte de cogeneració de Soldeu. Per allargar la xarxa de calor tal i com s’havia compromès ha d’invertir 5,4 milions més, i en la situació actual la companyia demana més anys de concessió del terreny on està ubicada la central i haver de pagar menys cànon a la corporació canillenca.

La qüestió s’ha posat sobre la taula durant la reunió de poble a Soldeu, on alguns dels veïns s’han mostrat interessats, amb cert neguit, sobre les evolucions de la xarxa de calor i com estava l’allargament de les conduccions. El cònsol de Canillo, Francesc Camp, ha exposat llavors que han sorgit dificultats pel cantó de FEDA i s’està renegociant el conveni que establia una concessió del terreny on hi ha la central per a un període de 20 anys a canvi del 5% de la facturació, que ara suposa al comú un ingrés anual d’entre 30.000 i 40.000 euros.

Camp ha explicat que per allargar la xarxa actual fins a cobrir la totalitat del poble de Soldeu, arribar a Ransol i cobrir la part baixa del Tarter (ara cobreix una part d’aquest veïnat i tot Incles) FEDA Ecoterm ha d’invertir 5,4 milions. En la situació energètica actual -que ha fet minvar la caixa de la distribuïdora-, la companyia hauria demanat al comú poder allargar el temps de concessió i rebaixar el cànon.

És a dir, haver d’abonar menys percentatge d’ingressos a la corporació. El cònsol canillenc ha advocat perquè durant el mes que ve s’acabi trobant una solució. Però ja ha mostrat certa disposició a rebaixar el percentatge del cànon. “Si es construeix més xarxa es podran fer més connexions i així també FEDA Ecoterm podrà ingressar més i el comú acabarà percebent més diners”, ha vingut a dir Camp.

Comentaris (2)

Trending