Un disjuntor deixa dos minuts sense electricitat 18.160 clients de FEDA i tots els de Nord Andorrà

S’investiguen les causes que han portat un interruptor de l’ETR d’Encamp a actuar interrompent el servei d’una part de la clientela de les 14.38 a les 14.40 hores

Equips de FEDA.
Equips de FEDA. FEDA

Per causes que s’investiguen a hores d’ara, un disjuntor de la xarxa d’alta tensió de l’estació transformadora i repartidora (ETR) de Ransol ha actuat deixant sense tensió la xarxa que depèn de l’ETR d’Encamp. L’incident s’ha produït a les 14.38 hores i l’equip tècnic de FEDA ha restituït el servei 1 minut i 40 segons després.

L’avaria ha afectat 18.160 clients de FEDA -entre els quals alguna gran superfície comercial els clients de la qual s’han sorprès de valent- i tots els de Nord Andorrà. Aquesta part de la clientela està connectada a l’ETR d’Encamp, fins que estigui en funcionament la nova ETR de FEDA a la Gonarda el 2023. Tot i això, a les 14.40 hores el servei tornava a estar restituït per a tota la xarxa elèctrica del país sense cap altra afectació.

Un disjuntor, explica FEDA en un comunicat, és un interruptor dissenyat per protegir un circuït elèctric en cas d’alguna anomalia en l’alimentació, per exemple per una sobretensió, que interromp el circuït (l’obre) automàticament per seguretat. L'equip de guàrdia treballa per esbrinar les causes que han provocat l’incident d’aquest dimarts.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending