En llibertat un home detingut acusat d'abusar d’una noia tutelada per la fundació privada

La Batllia deixa lliure l’arrestat, un resident de 54 anys que suposadament coneixia la víctima i ha negat sempre els fets, davant dels molts dubtes existents i encarrega més diligències 

-
-
La Batllia ha deixat en llibertat provisional l’home de 54 anys detingut diumenge al matí acusat d’haver abusat d’una noia. La batlle de guàrdia no hauria vist gaire consistent la versió de la dona, que està sota l’aixopluc de la Fundació Privada Tutelar, i hauria fet prevaldre la presumpció d’innocència tot i haver ordenat la pràctica de més diligències abans d’alliberar l’home, que segons les fonts no hauria estat ni tan sols processat.

Tot respectant la versió de l’una i la presumpció d’innocència de l’altre, i deixant en mans dels jutges que acabin prenent les decisions, les fonts consultades que coneixerien almenys una part de la investigació, haurien explicat que l’afer queda envoltat pel situacions complexes i “molta misèria humana”. Els fets pels quals va acabar sent detingut el resident hauria succeït a mitjan setmana passada i hauria estat una col·laboradora de la fundació tutelar qui hauria formalitzat la denúncia en nom de la jove suposadament víctima d’abusos.

La policia hauria fet les indagacions oportunes i diumenge poc abans de les 11 del matí es va procedir a la detenció de l’home a Andorra la Vella, molt probablement en el seu domicili, segons les fonts. L’home, de nacionalitat portuguesa, que fa uns quinze anys que viu sol al Principat i porta un any i mig de baixa, coneixeria -el grau de coneixença no va poder ser determinat per les fonts- la noia objecte del suposat abús que el detingut en tot moment ha negat rotundament i sense dubtes. La policia, però, el va arrestar per un delicte contra la llibertat sexual, contra la llibertat i contra l’honor.

Va estar tot diumenge detingut i bona part de dilluns. Segons les fonts consultades hauria passat a disposició judicial a primera hora de la tarda d’aquest dilluns. La batlle hauria considerat molt poc sostenible la versió de la noia, incapacitada legalment, i davant dels molts dubtes existents, s’hauria decantat per deixar en llibertat l’home després de prendre-li declaració. Això sí, al detingut, amb una formació molt molt bàsica i amb moltes dificultats tant per escriure com per expressar-se, se li haurien pres les mostres corresponents per poder fer un comparatiu d’ADN segons les fonts.

Comentaris

Trending