En Comú per Ordino aposta per un turisme sense massificacions

Maria del Mar Coma creu que cal una oferta que preservi el patrimoni natural de la parròquia

Maria del Mar Coma i Antoni Escabrós aquest divendres a Sorteny.
Maria del Mar Coma i Antoni Escabrós aquest divendres a Sorteny.
Potenciar la marca turística d’Ordino des del vessant mediambiental i de patrimoni natural. Aquest és el camí que la candidatura d‘En Comú per Ordino defensa que s’ha de seguir en matèria de promoció turística de la parròquia. “Apostem per un turista que tingui consciència de la qualitat del medi ambient”, ha defensat la número 7 de la llista, Maria del Mar Coma.

La formació rebutja un turisme massificat com el que plantegen d’altres candidatures ordinenques. “Les massificacions aporten a curt termini però, a llarg, no”, ha exposat Coma, que ha recordat que ja ha quedat demostrat en diverses ocasions a Andorra. “Nosaltres volem natura i muntanyes, que és el que ens dona vida”, ha afegit.

Per a aquest motiu, En Comú per Ordino referma la importància de la candidatura ‘Ordino, territori de la biosfera’, que es va presentar a la Unesco aquest setembre i que té el Parc natural de la Vall de Sorteny com a àrea central. La candidatura certificarà que la “gestió del territori es fa conjugant el patrimoni natural amb el desenvolupament de les activitats econòmiques i humanes”, ha explicat Coma des del mateix parc. Es tracta de “preservar l’entorn i créixer sense massificar l’espai amb
construccions”, així com fomentar l’economia local. Ha planejat que és “una gran oportunitat per obtenir un distintiu internacional”.

La decisió de la Unesco se sabrà al juny: “Amb l’entorn fantàstic que tenim, només podem ser que optimistes”, ha afirmat. A l’acte, Coma ha estat acompanyada pel número 10 de la llista, Antoni Escabrós.

Comentaris

Trending