Empresonat un dels implicats en l'homicidi de la gasolinera del 2011 per amenaçar la parella

Comentaris

Empresonat un dels implicats en l\'homicidi de la gasolinera del 2011 per amenaçar la parella
Empresonat un dels implicats en l\'homicidi de la gasolinera del 2011 per amenaçar la parella

Un resident peruà de 37 anys roman ingressat al centre penitenciari des de dissabte acusat d’amenaçar de mort una exparella, a la qual hauria estat perseguint durant tot el dia previ a Sant Joan. Es dóna el cas que l’empresonat té diversos antecedents penals. I que va ser un dels implicats en la baralla que hi va haver en una gasolinera de Santa Coloma aviat farà cinc anys en què va acabar morint un home gallec que havia viscut amb anterioritat al Principat.

L’home va ser detingut la nit de la revetlla -a 1/4 de 3 de la matinada de dijous a divendres- després que la policia hagués d’intervenir per una suposada problemàtica dins l’àmbit domèstic. Segons diverses fonts, qui acabaria sent detingut va estar perseguint durant hores la seva exparella tot amenaçant-la. Quan es va controlar el sospitós se li va trobar un petit embolcall que contenia 1,4 grams de cocaïna i també duia un ganivet amb fulla estriada de nou centímetres. Les fonts consultades no han descartat que hagués esgrimit l’esmentat ganivet en algunes de les amenaces que va proferir contra la dona.

El resident va ser detingut per la policia acusat d’un presumpte delicte contra la integritat física, contra la llibertat (dins de l’àmbit domèstic), contra la seguretat interior i contra la salut pública. I va ser posat a disposició judicial el dia 25. Després de respondre davant el batlle de guàrdia, aquest en va decretar el seu empresonament provisional. Tant els fets dels quals se l’acusava com la fulla d’antecedents van ser claus perquè el jutge decretés l’internament del detingut a la Comella.

El detingut respondria a les inicials A.P.O.H. i ja havia estat detingut com a mínim en dues ocasions anteriorment. La primera vegada l’octubre del 2009. Durant una de les seves rondes, agents del servei de circulació d’Andorra la Vella van veure encastat a la xemeneia del restaurant del Parc Central un home. Els urbans van alertar la policia, que van acabar decretant que l’home intentava entrar al restaurant amb la intenció de robar-hi a través de la xemeneia. I hi va quedar encallat. Abans de provar-ho per aquesta via va mirar de forçar una porta però no ho va aconseguir.

La segona de les detencions es va produir el setembre del 2011 arran de la batussa que hi va haver en una gasolinera de l’avinguda d’Enclar de Santa Coloma. En aquella baralla hi van intervenir de manera directa quatre persones que poques hores abans havien coincidit en un local d’oci nocturn de la capital, a tot just un quilòmetre del lloc dels fets. Tres persones més haurien observat la picabaralla, que va ser enregistrada per les càmeres de videovigilància de la benzinera.

Arran de la batussa, va morir un exresident gallec de 36 anys amb nombrosos antecedents penals. La baralla l’haurien centrat dos residents peruans, el mort i un jove andorrà que acompanyava la víctima. L’ara detingut seria el peruà a qui la policia i els investigadors no van atribuir la punyalada mortal. Però sí que va participar en el violent intercanvi de cops. Per cert, que el cas encara no s’ha tancat del tot i no ha arribat mai encara a judici.

Comentaris

Trending