Empresonada una parella d’exresidents enxampats al país després d’haver estat expulsats per robar

Fa prop de tres anys van ser condemnats per haver comès diversos furts amb força i ara, molt deteriorats per la seva addicció a les drogues, hauran de complir penes fermes de presó

-
-
Havien viscut a Andorra fa uns anys. D’origen portuguès ell, nascuda a l’Empordà, on ara residien, ella. Fa prop de tres anys que van ser condemnats per haver protagonitzat temps abans una petita onada de furts amb força, especialment en aparcaments. Se’ls va commutar la pena de presó per l’expulsió del país. Van acceptar i van marxar. La setmana passada, però, la policia els va enxampar de nou al país i automàticament van ser empresonats. Hauran de complir, respectivament, 24 mesos de presó ferms i 18 mesos. Tots dos es troben molt deteriorats físicament producte de la seva addicció a les drogues que, suposadament, ja els va empènyer a robar el seu dia.

Llavors vivien en un monovolum. I rodaven pel Principat. Hi maldaven, més aviat. Això que fins que l’addicció no va començar a ser un turment, havien tingut una vida més o menys normal. Però la droga va fer més força i els va portar a una mala vida que suposadament encara dura. Els van condemnar pels robatoris que van cometre i els van imposar una pena substitutòria d’expulsió, més dues expulsions per la via administrativa. Dijous passat, en un control policial -el cos d’ordre ha reforçat les darreres setmanes la vigilància atès els furts que hi ha hagut en diversos despatxos professionals i domicilis- els van descobrir.

Una vegada comprovada la seva situació, la parella, de 39 anys (ell) i 34 anys (ella) van ser automàticament detinguda. La comissió del nou delicte, l’incompliment d’una ordre judicial i una altra d’administrativa, portava associada, a més, el fet d’haver d’ingressar a la presó per complir la presó ferma imposada pels robatoris: dos anys l’home i un any i mig la dona. I això és el que ha passat. Tots dos estan empresonats. Es dóna el cas que fa un parell de mesos que la parella van tenir una criatura, de la qual es fa càrrec l’àvia materna a Torroella de Montgrí.

Els dos detinguts i empresonats haurien explicat que van tornar al Principat -en principi eren conscients del que els podia passar- amb la intenció de comprar roba i telèfons mòbils abans de marxar cap a França a buscar feina. El fet que se’ls descobrís just els dies posteriors als moments més intensos de l’onada de furts en despatxos, al centre del país, i domicilis particulars, especialment a Sant Julià, hauria posat en alerta els investigadors, especialment vigilants i amb ganes d’aclarir la situació. 

Ara per ara, però, s’ha descartat que tinguin cap relació amb aquells fets delictius sobre els quals encara s’està treballant atès que ni l’un ni l’altra no responen als descriptius donats per cap de les víctimes o les imatges recuperades en algunes càmeres de vídeo-vigilància dels edificis afectats o zones properes.

Comentaris

Trending