Treballadors del Punt de Trobada neguen que Pyrénées s’hagi dirigit a ells

Molts empleats comencen a moure’s donant per fet que no hi haurà una nova ‘pròrroga’ per al desnonament i lamenten que a tot estirar els qui haurien de ser els nous explotadors de l’establiment els conviden a enviar el currículum

El característic rètol del Punt de Trobada.
El característic rètol del Punt de Trobada. Toni Solanelles

Un grup notable de treballadors del Punt de Trobada asseguren que no hi ha cap certesa sobre la futura contractació per part de Pyrénées del personal que actualment opera a l’establiment lauredià, que si la Batllia no hi diu el contrari haurà de quedar buit el 30 de novembre i disponible per a iniciar una nova etapa. Els empleats afirmen que no hi ha cap punt d’informació o atenció específic i que, a tot estirar, les indicacions són que s’enviï el currículum i que ja serà tingut en compte.

És cert, asseguren altres fonts, que alguns comandaments intermedis sí que han estat contactats puntualment per responsables o delegats de Pyrénées, el grup empresarial que des de fa alguns anys ja ha manifestat la intenció d’explotar l’espai ara ocupat pel Punt de Trobada a prop de la frontera hispano-andorrana. En alguns casos s’hauria fet alguna explicació o exposició genèrica del projecte de futur, que actualment passa, fonamentalment, per l’aliança amb Carrefour.

Però el gros de treballadors no sap res de res de la situació futura. Més encara, en acostar-se el terme de la finalització de l’estada dels actuals explotadors del Punt en l’establiment que van bastir fa més de tres dècades, més empleats dels que ho havien fet fins ara s’han posat en contacte amb Pyrénées o ho han intentat fer, tot esperant que hi hagués una atenció específica pel fet de procedir d’on procedeixen. Però no hi ha cap mena de priorització ni res que se li assembli. I això encara està generant més neguit del que ja hi ha.

El Punt de Trobada té de marge, ara per ara, fins al 30 de novembre per a ser desocupat.

Relacionat

Pyrénées manté que nombrosos empleats del Punt els ha contactat per informar-se i orientar el futur

Les dues parts en conflicte estan esperant la resolució judicial en relació a la petició formulada per les societats controlades per la família Cachafeiro que es deixi allargar el termini de desnonament, previst per al 30 de novembre, fins al darrer dia de febrer, deixant que el centre comercial sigui operatiu totes les festes de Nadal, que és, o hauria de ser, una temporada forta. No només per a l’empresa en concret, sinó que s’entén que per la imatge d’Andorra, que el Punt de Trobada estigui tancat aquest període tampoc no seria bo.

Mentrestant, fonts de Pyrénées continuen mantenint que el seu projecte preveu necessitar uns 500 empleats per al centre que volen posar en marxa a les dependències actuals del Punt amb un gran Carrefour com a buc insígnia i tot un seguit d’altres firmes en format de galeria comercial, més serveis de restauració i d’altres per fer més atraient el projecte. Sobre el pla de viabilitat o negoci que se sustenta aquesta suposada necessitat d’empleats, però, no ha transcendit el més mínim detall.

Comentaris (4)

Trending