Pyrénées manté que nombrosos empleats del Punt els ha contactat per informar-se i orientar el futur

L’aliança del grup andorrà amb Carrefour és perquè la firma francesa estigui present a l’Andorra 2000 i al futur centre comercial que es bastirà en l’establiment fins ara gestionat pels Cachafeiro, també es volen fer supermercats de proximitat en algunes parròquies

El Punt de Trobada té de marge, ara per ara, fins al 30 de novembre per a ser desocupat.
El Punt de Trobada té de marge, ara per ara, fins al 30 de novembre per a ser desocupat. Toni Solanelles

“Pyrénées ha manifestat sempre la voluntat d’oferir un lloc de treball als empleats que actualment fan part de la plantilla del Punt de Trobada. Es disposa d’un punt d’informació i assessorament amb el que hi ha contactat nombrosos treballadors per informar-se i orientar el seu futur.” Una vegada posat en marxa el ‘nou’ Andorra 2000 producte de l’aliança amb Carrefour, el grup liderat per Patrick Pérez se centra en “continuar modernitzant” el sector de la distribució i del comerç al detall al Principat.

L’Andorra 2000, amb accessos per l’avinguda Tarragona i el carrer Bonaventura Riberaygua d’Andorra la Vella ja és totalment operatiu com a Carrefour des d’aquesta setmana. Fonts properes al grup andorrà expliquen que “Pyrénées té un acord amb Carrefour per ser present a l’Andorra 2000 i al futur centre comercial que s’ubicarà on actualment hi ha el Punt de Trobada. També es faran diversos supermercats de proximitat en diverses parròquies”. De moment no ha transcendit ni quants ni a on. De fet, les fonts consultades es mostren molt prudents en relació a totes les qüestions que se li plantegen, especialment aquelles en relació amb el futur Punt de Trobada.

El procés judicial encara obert comporta que qualsevol pas es faci amb màxima cautela. Per això no es dóna cap data sobre quan pot ser del tot operatiu el centre comercial ni es donen detalls sobre el seu pla de viabilitat, possible facturació o impacte que pugui tenir, si és que s’ha calculat, la crisi del coronavirus. Tampoc no s’aclareix si es mantenen intactes les condicions establertes al seu dia en el contracte firmat amb la societat propietària del terreny on hi ha bastit l’establiment objecte de litigi i que hauria de quedar desocupat, i així ho esperen les fonts consultades, el 30 de novembre.

IMG 0074
L'Andorra 2000 és plenament Carrefour des d'aquesta setmana. Toni Solanelles

“Des de Pyrénées s’ha respectat en tot moment el procés judicial i és a partir que l’immoble es desocupi que començarem a desenvolupar el nou projecte comercial. Hi ha molta feina feta, una planificació de tot el que serà necessari i quan es disposi de l’immoble es començarà a implementar aquest nou centre comercial”, asseguren les fonts, que hi afegeixen que “es farà un centre comercial modern, contemporani, un espai comercial i de serveis per als visitants i turistes i evidentment també per a les persones que viuen a Andorra. Serà un centre que vol contribuir a desenvolupar un nou model d’oferta comercial al país”.

Esperant la decisió judicial

Tant Pyrénées com els Cachafeiro estan pendents de la resolució judicial en relació al recurs interposat per la segona de les parts enunciades en relació amb el termini fixat perquè es desocupi l’actual Punt de Trobada. Els actuals explotadors han reclamat una mica més de temps, fins passada la campanya de Nadal. Qualsevol altra decisió la considerarien fora de lloc i molt perjudicial, fins a posar en risc de fallida les societats explotadores. Actualment, i sota molta pressió, a l’hipermercat lauredià es treballa a un molt bon ritme, liquidant productes a la màxima celeritat.

En l’actualitat les operacions comercials al Punt de Trobada se centren en liquidar el nombrós gènere procedent de la Xina de què encara disposava la companyia, i que tenia emmagatzemats en un parell de centres logístics dels quals també disposa al Principat

Fonts del centre actual reconeixen que en l’actualitat les operacions comercials se centren en liquidar el nombrós gènere procedent de la Xina de què encara disposava la companyia, i que tenia emmagatzemats en un parell de centres logístics dels quals també disposa al Principat a banda de les pròpies plantes d’emmagatzematge al Punt de Trobada mateix. Això no treu, indiquen les fonts, que es vagin adquirint algunes partides de nous productes, especialment d’algunes marques, perquè facin d’esquer per a la venda d’altres materials.

Treballant amb una espasa de Dàmocles més que incòmode, les fonts del Punt de Trobada contactades reconeixen algunes reunions amb representants de Pyrénées. No hi han han anat ni de bon tros tots els treballadors actuals ni tampoc n’han transcendit els detalls. De garantit al cent per cent, quedi clar, no hi ha res. Els contactes els admeten també les fonts de Pyrénées consultades. “Es disposa d’un punt d’informació i assessorament amb el que hi ha contactat nombrosos treballadors per informar-se i orientar el seu futur”, afirmen els consultats.

I hi afegeixen que “per tirar endavant el nou projecte estimem que faran falta al voltant de 500 persones, de manera que comptem amb el gruix de l’actual plantilla del Punt de Trobada per desenvolupar el nou projecte”. En cap moment es fa referència, però, ja s’ha dit, a l’impacte que pugui tenir la crisi econòmica producte de la Covid. Els treballadors del Punt de Trobada esperen ara ja el final d’un serial com a mínim incòmode i, esperen també, cobrar la liquidació pertinent. Expliquen que els responsables de l’empresa els han dit que “intentaran complir”, però recorden que no és el mateix intentar que fer-ho efectivament.

Façana principal del Punt de Trobada, a Sant Julià.

Relacionat

Els Cachafeiro demanen a la batlle ampliar al 28 de febrer el desallotjament del Punt de Trobada

Mentrestant, grup Pyrénées manté que “sempre ha apostat i continua apostant pel país. El sector del comerç evoluciona, tant pel que fa a l’oferta com a la manera com es desenvolupa. Pyrénées vol aportar al país el seu ‘know how’ i contribuir a desenvolupar i modernitzar el sector” amb la posada en marxa del futur ‘Punt de Trobada’. “Un cop els nostres tècnics puguin avaluar l’abast dels treballs a fer fixarem un calendari que ens permeti reobrir en la màxima brevetat possible i a continuació es treballarà per fases. De les tres plantes que té el centre sempre n’hi haurà 2,5 d’obertes i es treballarà en tot el necessari per condicionar, actualitzar i embellir la mitja planta que romangui tancada per reformes”.

Comentaris (5)

Trending