Securitas Direct descarta establir-se de forma regular a Andorra i deixa sense servei els clients

Els usuaris de Verisure, la marca del grup amb què la firma opera al Principat, poden ara passar-se a d’altres companyies de seguretat, amb alguna de les quals hi ha un acord per a la captació gratuïta de clients

Rètol de Verisure en un establiment del centre d'Andorra la Vella.
Rètol de Verisure en un establiment del centre d'Andorra la Vella. Toni Solanelles

Aquells establiments o particulars que tinguessin confiada la seguretat dels seus locals a Securitas Direct a través de Verisure, la firma amb la qual han estat operant tot d’anys al Principat, s’hauran de buscar la vida si volen continuar gaudint d’alarmes i sistemes de seguretat. Securitas Direct no es vol adaptar a la nova legislació en la matèria al Principat i, per tant, prefereix abans tocar el pirandó que regularitzar la seva activitat al país. I la prestació de servei deixarà de ser-ho l’1 d’octubre.

En una comunicació als clients, Securitas Direct informava recentment que a partir de l’1 d’octubre ens veurem “obligats a cessar la nostra activitat al Principat d’Andorra i, per tant, no podrem continuar prestant-li el servei en l’esmentat territori. Tot això es deu a un canvi normatiu que ha afectat significativament el servei prestat per part de Securitas Direct a Andorra”.

En efecte, la companyia internacional mai ha tingut una central d’alarmes a Andorra. En tot cas, quan s’activava una alarma, ho feia en una central a Espanya, i des d’Espanya s’avisava a alguns vigilants contractats a Andorra o, directament a la policia. Ara la legislació vigent en la matèria obliga a tenir el receptor d’alarmes al Principat i a Securitas Direct no li ha interessat. En la seva missiva ho vesteixen d’una altra manera. “Hem treballat intensament durant els darrers mesos per poder oferir-li una solució de seguretat alternativa per part d’una entitat local experta, però, lamentablement, no ha estat possible aconseguir-ho”.

WhatsApp Image 2023 08 31 at 18.59.37

En la comunicació s’explica que el client de Verisure-Securitas Direct deixarà d’estar monitoritzat per aquesta companyia el primer d’octubre. “Tot i que vostè podrà continuar fent ús de l’equip de seguretat en mode local. És a dir, la sirena continuarà funcionant com a alerta acústica en la seva instal·lació en cas d’intrusió si el sistema està connectat, però els nostres experts no rebran aquests senyals”. És a dir, l’alarma pot arribar a saltar i sonarà al carrer, per exemple, però ningú rebrà l’avís.

La companyia no procedirà a desmuntar cap servei ni cap dispositiu. I és que “li recordem que tots els dispositius li pertanyen i, per suposat, no ha de realitzar cap procés d’enviament ni d’evolució”. Si es contacta amb el telèfon de Verisure que està registrat en les mateixes plaques que alerten de la presència d’alarma, s’explica que efectivament Securitas Direct deixa d’operar. Però s’ofereix en aquest telèfon la possibilitat de passar a ser client de Menta, que és qui ja prestava els serveis de vigilància sobre el terreny. I la mateixa companyia, si el client vol contractar els serveis, s’encarrega d’instal·lar els nous equips de manera gratuïta.

Tot plegat està causant una enorme indignació entre molts dels usuaris de Verisure-Securitas Direct. I el convenciment que aquesta firma va aterrar al Principat sense cap mena de control i durant temps ha estat facturant oferint un servei més pobre que res més. De fet, el canvi normatiu ha estat, en gran part, per evitar procediments com els d’aquesta multinacional.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending