Petits bars demanen a l’administració que traslladin les multes per les mascaretes als clients

Responsables d’establiments de restauració temen que se’ls acabin imposant sancions alhora que la seva tasca de difusió de la normativa l’únic que està fent és que perdin clients

La restauració és un dels sectors pendents a l'hora de fer contractacions de temporada.
La restauració és un dels sectors pendents a l'hora de fer contractacions de temporada.

Establiments de restauració, generalment petits bars o locals de zones força concretes, demanen a l’administració que traslladi la responsabilitat de dur degudament posada la mascareta i altres eventuals proteccions individuals als clients, i que no els sancioni per un hipotètic incompliment d’alguns dels consumidors. En aplicació de la Llei general de sanitat els establiments poden haver d’afrontar multes de fins a mil euros si posen en risc la salut pública.

En general, els grans establiments tenen més mecanismes i mitjans, però propietaris de diversos locals de restauració, tot sovint bars de barri o de clients habituals però alhora canviants perquè tenen una oferta àmplia d’establiments, han lamentat la situació atès, asseguren, que els clients fan una utilització molt sui generis de la mascareta i cas omís a les normatives. Fins i tot a les indicacions dels responsables dels locals.

Un instant de la roda de premsa en què Xavier Espot ha desgranat el decret.

Relacionat

Horari límit als bars i restaurants per evitar que “es converteixin en locals d’oci nocturn”

De fet, alguns dels propietaris de bars consultats, que admeten que no han estat sancionats però alhora reconeixen que temen les multes, expliquen que el fet que hagin d’estar recriminant els clients pel seu comportament o actitud en relació amb la utilització de les proteccions fa que estiguin perdent clients. Per això demanen a l’administració que traslladi tota la responsabilitat a l’usuari i, a més a més, que ho divulgui sense embuts.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending