MásMóvil no té un acord amb Andorra Telecom per a l’ús de dades pel preu ‘andorrà’

Es dóna el cas que l’operadora del Principat, que avui anuncia una rebaixa de tarifes que serà efectiva a partir de dijous, 1 de desembre, havia estat accionista de la companyia espanyola

Comentaris

El logotip de MásMóvil.
El logotip de MásMóvil. ARXIU

“Ho sentim, no tenim un acord per usar les dades a Andorra perquè els costos per navegar són molt alts. Recorda que la millor forma d’usar dades sense cost a l’estranger és usant el wifi.” Aquest missatge l’ha rebut aquest mateix dimarts un visitant client de la companyia MásMóvil just quan accedia al Principat. No és l’única companyia estrangera que no té un acord amb Andorra Telecom. Però és dona el cas que al seu dia, no fa pas tant, la companyia andorrana va ser accionista de l’operadora espanyola.

La manca d’entesa posa de relleu, també, com de cars són alguns serveis que presta Andorra Telecom. Serveis que no eren essencials fa anys però que actualment, per a centenars, milers de persones, han passat a ser del tot rellevants. De fet, arreu del món, i en valor dòlar, la mitjana del preu d’un gigabyte d’Internet per a mòbil és a Andorra de les mes cares de tot el món. Segons la firma cable.co.uk, Andorra ocupava la posició 207 d’un rànquing format per un total de 233 països registrats per l’esmentat lloc web. I cal tenir en compte que en aquest llistat la posició número 1, Israel, és la que ostenta el preu més barat.

WhatsApp Image 2022 11 29 at 15.36.44 (1)

En tot cas, i ja en territori andorrà, al client en qüestió de l’operadora espanyola que accedia a Andorra, li ha arribat el següent missatge: “MASMOVIL: Te informamos que en este país no tienes servicio de internet ni datos en tu línea.  Precios de llamadas en Zona 2: llamar a UE: 1,82E/min +est.1,82E. Llamar resto: 3,15E/min + est.1,82E. Recibir: 1,45E/min +est.1,82E. SMS 0,73E. Precios Zona 3: llamar 3,15E/min +est.1,82E. Recibir 2,66E/min +est.1,82E.SMS 0,73E.Todo IVA incl.”

El fet, que per ser puntual o individualitzat, no és pas excepcional, arriba just un dia abans que Andorra Telecom faci una compareixença per anunciar una rebaixa de les tarifes. Els nous preus que s’anunciaran aquest dimecres haurien d’entrar en vigor a partir de dijous, 1 de desembre. No és un tema menor. Per la situació econòmica i perquè, a més, Andorra Telecom, les telecomunicacions, són un punt calent en la negociació entre el Principat i la Unió Europea (UE) per arribar a tancar un acord d’associació.

Comentaris (1)

Trending