Jover admet “preocupació” per si la fusió MoraBanc-Sabadell provoca pèrdua de llocs de treball

El ministre explica que s’ha contactat amb els directors de totes dues entitats per traslladar-los aquesta inquietud i es mostra confiat que “hi haurà sensibilitat per fer-ho de forma gens traumàtica”

Una oficina de MoraBanc, just davant d'una altra del BancSabadell.
Una oficina de MoraBanc, just davant d'una altra del BancSabadell. T. S.

El Govern admet una certa “preocupació” per les conseqüències laborals que pugui tenir, si s’acaba fent, l’operació que ha d’unir els destins de MoraBanc i BancSabadell. Així ho ha reconegut el ministre portaveu, Eric Jover. Inquieta que la posterior reestructuració de totes dues entitats pugui comportar acomiadaments. Tot i això, el titular de Finances, que ha deixat clar que, en tot cas, és una “negociació entre privats” i que serà “l’AFA qui doni el vistiplau”, s’ha mostrat esperançat que “hi haurà sensibilitat”.

Preguntat sobre com valora el Govern l’anunci de converses entre MoraBanc i BancSabadell perquè aquesta segona empresa sigui absorbida per la primera, Jover ha volgut deixar clar que, per ara, tot és molt incipient. “Just s’ha iniciat el procés i encara no podem donar per feta l’operació”, ha comentat. També ha volgut remarcar que des de l’executiu no es pot intervenir, ja que són converses entre dues empreses.

A l'avinguda Meritxell queden gairebé davant per davant la seu central de MoraBanc i una oficina de BSABanc

Relacionat

MoraBanc espera tancar en dos mesos la compra de BancSabadell d’Andorra

Això sí, ha posat en relleu que si, finalment, hi ha acord entre les dues entitats, l’operació haurà de rebre l’aval de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA). L’organisme, ha recordat, “és independent del Govern”.

Ara bé, Jover sí que ha deixat clar sí que es farà un seguiment de com evolucioni el procés. Especialment per una inquietud que, no ha amagat, té l’executiu: com es farà la gestió dels recursos humans si finalment l’operació arriba a bon port. “Ja hem traslladat aquesta preocupació als dos directors generals”, ha comentat el portaveu governamental.

Els rètols de BancSabadell d'Andorra i MoraBanc reflectits en la vidriera d'una oficina del primer.

Relacionat

Expectativa (de clients i treballadors) per l’absorció bancària més ‘rendible’

Des de l’executiu, però, s’ha expressat la confiança que aquest punt se sabrà gestionar de forma correcta. “Ells són plenament conscients de la situació i estic segur que tindran sensibilitat per fer-ho de forma gens traumàtica”, ha manifestat.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending